Στη φυλακή οδηγείται με βάση την απόφαση του δικαστηρίου ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος ο οποίος καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 11 ετών για την υπόθεση της Folli Follie.

Το δρόμο για τη φυλακή έδειξαν οι δικαστές και στο συνεργάτη της οικογένειας Κουτσολιούτσου, Ιωάννη Μπεγιέτη, ο οποίος καταδικάστηκε σε 15 χρόνια κάθειρξη είναι φυγόδικος και δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο.

Με την ίδια απόφαση κρίθηκε ότι ο ιδρυτής της εταιρείας Δημήτρης Κουτσολιούτσος και η σύζυγός του Καίτη Κουτσολιούτσου οι οποίοι καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης 17 και 11 έτη αντίστοιχα χωρίς ανασταλτικό στην έφεση θα εκτίσουν λόγω ηλικίας την ποινή στην κατοικία τους.

Στο σπίτι τους και όχι στη φυλακή θα εκτίσουν την ποινή τους ο Δημήτρης και η Καίτη Κουτσολιούτσου

To δικαστήριο με απόφαση του δεν χορήγησε μεν ανασταλτικό στην έφεση τους αλλά έκανε δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης του ιδρυτής της Folli Follie και της συζύγου του να εκτίσουν την ποινή τους στην κατοικία τους λόγω ηλικίας.

Kατ’ οίκον έκτισης της ποινής

Υπέρ της έκτισης της κατ’ οίκον έκτισης της ποινής των δύο κατηγορουμένων τάχθηκε και η εισαγγελέα της έδρας.

Τέλος, η συνεργάτης των κατηγορουμένων που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών αποφασίστηκε να δοθεί ανασταλτικό στην έφεση της με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της υποχρεωτικής εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα και της καταβολής εγγυοδοσιας δέκα χιλιάδων ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως ανακοίνωσε το δικαστήριο η απόφαση του για την ποινική μεταχείριση που επιφύλαξε στον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο στηρίχτηκε στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της αξιοποινης πράξης για την οποία κηρύχθηκε ένοχος,τη διάρκεια και τη μεθόδευση εκτιμώντας παράλληλα πως εάν αφεθεί ελεύθερος υπάρχει κίνδυνος να διαλέξει παρόμοιες πράξεις.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΝαυτιλία: Ο φόρος χωρητικότητας στο κέντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης στη Γαλλία
Επόμενο άρθροΚαμερούν: Σκοτώθηκε σε τροχαίο σε ηλικία 38 ετών ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, Λάντρι Ενγκουέμο