Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα (ΕΡΤ1) στο «RheinEnergieStadion» της Κολωνίας ο αγώνας της Ισπανίας με αντίπαλο την «σταχτοπούτα» σε τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, Γεωργία, για τη φάση των «16» του Euro 2024.

Η ομάδα του Ντε Λα Φουέντε εντυπωσίασε στη φάση των ομίλων, κάνοντας το «3 στα 3» (η μοναδική με απόλυτο νικών), ενώ εξαιρετικές εντυπώσεις άφησαν και οι Γεωργιανοί, που ως γνωστόν απέκλεισαν την εθνική μας στον τελικό του Nations League και ψάχνουν απόψε ακόμη ένα μεγάλο «μπαμ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα προκριματικά οι Ισπανοί συνέτριψαν τη Γεωργία στην Τιφλίδα με 7-1 (χατ-τρικ ο Μοράτα) στο ντεμπούτο του Λαμίν Γιαμάλ με τη «ρόχα», ενώ νίκησε εύκολα με 3-1 και στην έδρα της, όμως από τότε έχουν αλλάξει πάρα πολλά…

Οι Ίβηρες έπαιζαν «σαν τη γάτα με το ποντίκι» τη Γεωργία στο πρώτο τέταρτο του ματς, ωστόσο αυτή που προηγήθηκε στο σκορ ήταν η ομάδα του Σανιόλ.

Στο 18ο λεπτό μετά από σέντρα του Κακαμπάτζε, που είχε ως στόχο τον Κβαρατσχέλια, ο Λε Νορμάν, άθελά του, έστειλε με το σώμα του την μπάλα στα δίχτυα του Σιμόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 39ο λεπτό οι Ισπανοί έκρυψαν την μπάλα, με τελικό αποδέκτη αυτής να είναι ο Ρόδρι, ο οποίος με σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής νίκησε τον Μαμαρντασβίλι, ο οποίος νωρίτερα είχε κρατήσει ανέπαφη την εστία του με δύο εξαιρετικές επεμβάσεις.

Στο 51ο λεπτό η «ρόχα» κάνει την ολική ανατροπή, με τον Φαμπιάν Ρουίθ να σκοράρει με κεφαλιά, μετά από σέντρα-μισό γκολ του Λαμίν Γιαμάλ.

Στο 74′ το γκολ του Γιαμάλ ακυρώθηκε ως οφσάιντ, ωστόσο μέτρησε κανονικά αυτό που πέτυχε ο Νίκο Γουίλιαμς ένα λεπτό αργότερα.

Ο επιθετικός της Μπιλμπάο μετά από πάσα του Ρουίθ «άδειασε» τον προσωπικό του αντίπαλο και με εξαιρετικό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Μαμαρντασβίλι.

Στο 83′ ο Όλμο με ωραίο συρτό πλασέ βρήκε δίχτυα ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 4-1.

Ισπανία-Γεωργία 4-1

Γκολ: 18′ αυτ. Λε Νορμάν (Γεωργία), 39′ Ρόδρι (Ισπανία),  51′ Φαμπιάν Ρουίθ (Ισπανία), 823′ Όλμο (Ισπανία)

Κίτρινες: Μοράτα (Ισπανία), Νταβιτασβίλι (Γεωργία)

Κόκκινες:

Δοκάρια:

Ισπανία: Σιμόν, Καρβαχάλ (81′ Χεσούς Νάβας), Λε Νορμάν, Λαπόρτ, Κουκουρέγια (66′ Γκριμάλντο), Πέδρι (52′ Όλμο), Ρόδρι, Ρουίθ (81′ Χεσούς Νάβας), Γιαμάλ, Μοράτα (66′ Ογιαρθάμπαλ), Γουίλιαμς.

Γεωργία: Μαμαρντασβίλι, Κακαμπάτζε, Γκβελεσιάνι (79′ Κβεκβεσκίρι), Κάσια, Ντβάλι, Λοχοσβίλι (64′ Νταβιτασβίλι), Κιτεϊσβίλι (41′ λ.τ. Αλτουνασβίλι), Κοτσορασβίλι, Τσακβετάντζε (64′ Τσιταϊσβίλι), Μικαουτάντζε (79′ Ζιζιβάτζε), Κβαρατσχέλια.

Διαιτητής: Φρανσουά Λετεσιέ (Γαλλία).

 

 

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑίθρα Λυκουρέζου για τις φωτογραφίες του Αλέξανδρου Λυκουρέζου με νέα συνοδό: «Δεν είσαι η Ζωή Λάσκαρη»
Επόμενο άρθροΦωτιά τώρα στη Ριτσώνα: Εκκενώνεται η δομή προσφύγων