Την ανηφόρα τραβούν οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, μετατρέποντας σε όνειρο θερινής νύχτας τις διακοπές των πολιτών, που βλέπουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς να… βουλιάζουν στα βαθιά νερά του πελάγους.

Με τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια να είναι απλησίαστα για κάποιους προορισμούς οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν να πληρώσουν ακόμα και ένα μισθό μόνο για τη μεταφορά και την επιστροφή τους από το μέρος που θα περάσουν τις διακοπές τους.

Είναι ενδεικτικό ότι για ένα ταξίδι στην Πάρο ένα ζευγάρι με ΙΧ θα χρειαστεί να πληρώσει μετ’ επιστροφής 432 ευρώ, για τη Νάξο 440 ευρώ, ενώ το πλοίο προς Χίο θα κοστίσει 404 ευρώ.

Την ίδια ώρα, μια τετραμελής οικογένεια για να πάει στη Ρόδο με ΙΧ και καμπίνα θα πρέπει να καταβάλλει το εξωπραγματικό ποσό των 1.014 ευρώ.

«Ακριβαίνουν κάθε βδομάδα»

Όπως αναφέρουν πολίτες, τα εισιτήρια ακριβαίνουν κάθε εβδομάδα, κάνοντας δύσκολο ακόμα και τον προγραμματισμό μιας οικογενειακής εξόρμησης.

«Είμαι από την Κρήτη, πηγαίνω κάθε βδομάδα, και παρατηρώ ότι τα εισιτήρια ακριβαίνουν κάθε βδομάδα και είναι αρκετά δύσκολο για μένα που είμαι φοιτήτρια, είναι πολύ ακριβά και η καμπίνα είναι ακριβή, γενικά είναι απλησίαστες οι τιμές» σημείωσε μια νεαρή κοπέλα μιλώντας στο MEGA.

Ο ανταγωνισμός καθορίζει τις τιμές

Όσοι προγραμματίζουν τις διακοπές τους σε κάποιο νησί, καλούνται να λύσουν και τον… γρίφο της ημέρας που θα ξεκινήσουν το ταξίδι τους, καθώς τα ίδια δρομολόγια έχουν διαφορετικές τιμές ανάλογα με την ημέρα.

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» από Ηράκλειο για Σαντορίνη το εισιτήριο ακτοπλοϊκής εταιρείας κοστίζει 92 ευρώ, ενώ την επόμενη μέρα πέφτει στα 59, μιας και το ίδιο δρομολόγιο εκτελείται και από άλλη εταιρεία.

Το ίδιο συμβαίνει και στο δρομολόγιο Πάρος – Σύρος, όπου την μια μέρα το εισιτήριο κοστίζει 59,70 και την επόμενη 49 ευρώ, ενώ και από Πειραιά για Μύκονο η ίδια εταιρεία κοστολογεί το εισιτήριο στα 84,70 ευρώ και την επομένη που πηγαίνει ανταγωνιστική εταιρεία η τιμή «πέφτει» στα 70 ευρώ.

Έρχονται νέες αυξήσεις;

Την ίδια ώρα, φορείς της αγοράς εκτιμούν ότι μέχρι τον Αύγουστο θα σημειωθούν και νέες ανατιμήσεις στα εισιτήρια για αρκετούς προορισμούς.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής υποστηρίζει ότι έχουν παρατηρηθεί αυξήσεις τιμών σε ορισμένες ακτοπλοϊκές γραμμές, ζητώντας τη συνδρομή της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Παράλληλα, σημειώνει ότι οι αυξήσεις αφορούν στις τιμές των ταχύπλοων σκαφών και ότι οι τιμές των συμβατικών μειώνονται.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑνακοίνωσε τον Βλαχοδήμο η Νιουκάστλ
Επόμενο άρθροΔύσκολη νύχτα στη Κω – Απομακρύνονται κάτοικοι και τουρίστες από την Καρδάμαινα – Εκκενώνονται ξενοδοχεία