Κόπιασαν, κουράστηκαν, αλλά οι κόποι τους ανταμείφθηκαν. Δύο κορίτσια από την Πτολεμαΐδα κατάφεραν να συγκεντρώσουν περισσότερα από 19.000 μόρια στις Πανελλαδικές εξετάσεις και τώρα τους ανοίγονται διάπλατα οι ακαδημαϊκές πόρτες, έχοντας «κατοχυρώσει» μάλιστα και τη σχολή της πρώτης επιλογής τους.

Η Μαρία Νικολιά στην Ιατρική του ΑΠΘ με 19.715 μόρια

Ένα από αυτά τα παιδιά είναι η Μαρία Νικολιά, η οποία έκανε το όνειρό της πραγματικότητα να φοιτήσει στην Ιατρική του ΑΠΘ, πετυχαίνοντας την υψηλή βαθμολογία των 19.715 μορίων στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις. Η Μαρία είναι απόφοιτη του 3ου ΓΕΛ Πτολεμαΐδας και ψηλά στις προτιμήσεις της βρίσκονται η Ιατρική της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας.

Η ίδια αναφέρθηκε στην προσπάθεια που κατέβαλε, ενώ μιλώντας στην ΕΡΤ αποκάλυψε και το μυστικό της επιτυχίας της. Όπως λέει, μέσα στη χρονιά αλλά και σε όλη τη σχολική της ζωή διάβαζε για το σχολείο, ωστόσο, την τελευταία χρονιά έκανε πιο εντατική προσπάθεια, ενώ, αν και θυσίασε τις εξόδους με τους φίλους της, δεν έχασε ποτέ όμως το χαμόγελό της.

Οι βαθμοί της αγγίζουν το απόλυτο 20 σε τρία μαθήματα, καθώς πέτυχε στην έκθεση 17.6, στη Βιολογία 19.9, στη Φυσική, 19.8 και στη Χημεία 19.4.

Η «συνταγή» της επιτυχίας των Πανελλαδικών

Πλέον αυτό που θέλει είναι να ξεκουραστεί και να έχει μια γεμάτη καθημερινότητα, ενώ μιλώντας για το μυστικό της επιτυχίας, είπε ότι είναι η στοχοπροσήλωση, η υπομονή και όχι η πολλή πίεση.

Στην Ιατρική του ΑΠΘ και η Μαριλένα Ασημακοπούλου με 19.200 μόρια για δερματολόγος ή πλαστικός χειρουργός

Η Μαριλένα Ασημακοπούλου, απόφοιτη του 2ου ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας, έγραψε 19.200 μόρια και κατάφερε να κερδίσει μία θέση στην Ιατρική του ΑΠΘ, Όπως είπε, νιώθει πολύ ευτυχισμένη με την επιτυχία της, το πανεπιστήμιο είναι μία πόρτα που ανοίγει τους ορίζοντες, ωστόσο, όπως ανέφερε, πάντα υπάρχει ένας άλλος δρόμος για όσους δεν τα κατάφεραν.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣαν σήμερα 1 Ιουλίου
Επόμενο άρθροΗ Τέιλορ Σουίφτ ενθουσίασε με το «Clara Bow» και το αφιέρωσε στην Στίβι Νικς των Fleetwood Mac