«Μισό κιλό, μισή ζωή, μισή… διαγραφή: Τελικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αναγάγει τα ημίμετρα και τις δειλές αποφάσεις σε κανόνα της πολιτικής του, ακόμα κι όταν αφορούν εξόφθαλμα περιστατικά που προσβάλλουν κάθε πολίτη», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε ανακοίνωση του για τον Λευτέρη Αυγενάκη.

Προσθέτει ειδικότερα, ότι «έτσι και με τον κ. Αυγενάκη: με καθυστέρηση ημερών, κι αφού πρώτα κυκλοφόρησε το αδιάψευστο βίντεο με το απαράδεκτο περιστατικό χειροδικίας από τον πρώην υπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να τον αποπέμψει μεν από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, αλλά τον κρατάει στο κόμμα και δεν του ζητάει καν να παραδώσει την έδρα του».

Κάτι πρέπει ν’ αλλάξει

Σχολιάζει ότι «ο Κυρ. Μητσοτάκης λέει δηλαδή σε κάθε πολίτη αυτής της χώρας: τα στελέχη μου έχουν ασυλία, απεριόριστη εξουσία και δικαίωμα να χειροδικούν έναντι όποιου κάνει απλώς τη δουλειά του. Κι αν υπάρξει κάνα μαρτυριάρικο βίντεο, τότε απλώς θα βάζει τον κάθε Αυγενάκη για λίγο στον πάγκο ώστε να τον επαναφέρει με την πρώτη ευκαιρία…».

«Αλλά είπαμε, ο Κυρ. Μητσοτάκης ειδικεύεται στις μισές δουλειές: Ημίμετρα για την καταπολέμηση της ακρίβειας, ημίμετρα στη φορολόγηση των υπερκερδών των διυλιστηρίων, ημίμετρα κι όταν θίγεται το αίσθημα δικαιοσύνης των πολιτών. Κάτι πρέπει ν΄ αλλάξει σ΄ αυτή τη χώρα…», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Να λογοδοτήσει στην ελληνική Δικαιοσύνη

«Ο κ. Αυγενάκης να λογοδοτήσει στην Ελληνική Δικαιοσύνη και μάλιστα τάχιστα. Ακόμη δεν είδαμε τα αντανακλαστικά της Βουλής έτσι ώστε να αρθεί η βουλευτική ασυλία του.» υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξανδρος Αυλωνίτης.

«Σε ένα κράτος δικαίου η δικαιοσύνη δεν ενεργεί τάχιστα για το θεαθήναι αλλά ενεργεί τάχιστα γιατί το οφείλει στο λαό. Το μόνο που είδαμε 5 μέρες τώρα είναι κάτι που μοιάζει με συγγνώμη από τον κ. Αυγενάκη. Κάποια ολίγη διαγραφή από τη Κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ.» προσθέτει.

«Και στον αντίποδα όλων αυτών η υποτιθέμενη τιμωρητική διάθεση της ηγεσίας του κυβερνώντος κόμματος που συνοδεύεται απαραιτήτως με την διατήρηση της κομματικής του ιδιότητος. Ώσπου να ξεχαστεί το γεγονός. Ποιον αλήθεια κοροϊδεύει ο κ. Μητσοτάκης; Αυτά βλέπει η κοινωνία και γυρίζει τη πλάτη.»

» Που είναι η Βουλή σε συνεργασία με την Εισαγγελία να άρει την ασυλία του συγκεκριμένου βουλευτή και να παραπεμφθεί άμεσα στη δικαιοσύνη; Δεν είδαμε, δεν ακούσαμε τίποτα.»

» Καιρός είναι να παύσουν τα θεσμικά εμπόδια έτσι ώστε οι βουλευτές να παραπέμπονται άμεσα στη δικαιοσύνη, όπως ο λαός μας. Γιατί να υπάγεται πιά στην αρμοδιότητα της Βουλής η άρση της ασυλίας βουλευτή για ένα αδίκημα που δεν σχετίζεται με την ιδιότητα του αυτή;.»

«Οποιοσδήποτε πολίτης ήδη θα είχε παραπεμφθεί με την διαδικασία του αυτοφώρου και θα είχε δικαστεί. Σε τι διαφέρει ένας βουλευτής για ένα τέτοιο αδίκημα από τον απλό Έλληνα πολίτη; Η συμπεριφορά του Αυγενάκη αποδεικνύει με απολυτότητα την ανάγκη θεσμικής παρέμβασης έτσι ώστε να εξαφανιστούν από το δικαστικό μας σύστημα οι απαράδεκτες και ντροπιαστικές δήθεν ασυλίες. Και αυτό θα κάνουμε άμεσα εμείς ως κόμμα καταθέτοντας συγκεκριμένη νομοθετική πρόταση.»

» Κατά άλλα ο κ. Μητσοτάκης ας τον κρατήσει στο κόμμα του και σε δύο με τρείς μήνες ας τον ξαναφέρει στη Κοινοβουλευτική του ομάδα. Είμαι απολύτως σίγουρος για αυτό. Τέτοιο πολιτικό κελεπούρι να το χάσει;» καταλήγει ο κ. Αυλωνίτης.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΙωάννινα: Περιπέτεια για νεαρή αρκούδα, που εγκλωβίστηκε σε δεξαμενή νερού
Επόμενο άρθροΟ Κέμπα Γουόκερ στο προπονητικό επιτελείο των Σάρλοτ Χόρνετς