Πολλά είναι τα παράπονα των πολιτών που συνδιαλέγονται με τις ελληνικές τράπεζες για τις προμήθειες που παίρνουν σχεδόν από την πρώτη……καλημέρα. Μάλιστα, αυτό συμβαίνει την ώρα που πολλές τραπεζικές υπηρεσίες έχουν ψηφιοποιηθεί, οι υπάλληλοι έχουν λιγοστέψει, το ίδιο και τα τραπεζικά υποκαταστήματα. Στο θέμα αναφέρθηκε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Αλέξανδρος Με’ι’κόπουλος γράφοντας τα εξής σε ανάρτησή του:

”H Επιτροπή Ανταγωνισμού, το Δεκέμβριο του 2023, επέβαλε στις τράπεζες πρόστιμα 41,8 εκατ. ευρώ για τις προμήθειες που χρεώνουν στους καταναλωτές.
Ωστόσο, ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας κ. Χατζηδάκης συνεχίζει να δείχνει “εμπιστοσύνη” στον τραπεζικό τομέα ότι θα αυτορυθμιστεί σε θέματα χρεώσεων.
Στη Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, ανέφερε ότι, «οι ελληνικές τράπεζες θα κινηθούν, η καθεμιά με τον δικό της τρόπο και με βάση την εμπορική της πολιτική, σε αυτήν την κατεύθυνση [σ.σ. της ρύθμισης] χωρίς να χρειαστεί οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση».Τις τελευταίες ημέρες, επανήλθε με διαρροές που λένε ότι αν οι τράπεζες δεν διευθετήσουν το ζήτημα, θα χρειαστεί να παρέμβει το κράτος με νομοθετική ρύθμιση.
Άρα η δυνατότητα της παρέμβασης υφίσταται, απλά η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν την αξιοποιεί”.
Δήλον εστί………
Νίκος  Βητσόπουλος
Προηγούμενο άρθροΕπιχειρήσεις: Αύξηση 15,8% στις νέες εγγραφές στο α΄ εξάμηνο 2024
Επόμενο άρθροΣυνελήφθη 24χρονος για πορνογραφία ανηλίκων και εκδικητική πορνογραφία