Εκδηλώσεις στη μνήμη του αείμνηστου γιατρού Γεώργιου Καραμάνη και στο ιστορικό Σανατόριο του Πηλίου (το πρώτο ορεινό Σανατόριο στη χώρα), διοργανώνει φέτος για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά ο Αναπτυξιακός – Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Δράκεια».

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

  • Τρίτη 9 Ιουλίου, 9:00 π.μ. έως 1:00μ.μ.

Η Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία θα βρίσκονται στη Δράκεια Βόλου για τη διενέργεια συμβουλευτικής παρέμβασης με σπιρομέτρηση, οξυμετρία και κλινική εξέταση, με στόχο την πρώιμη διάγνωση νοσημάτων του αναπνευστικού συστήματος. Στη δράση θα παρευρεθεί ο Καθηγητής Πνευμονολογίας κ. Γουργουλιάνης Κων/νος, ο οποίος έχει ασχοληθεί με την ιστορία του Σανατορίου μέσα από έρευνα και συγγραφή.

Οι εξετάσεις για τους κατοίκους του χωριού θα γίνουν στο ιατρείο της Δράκειας σε συνεργασία με τη γιατρό του χωριού, Ειρήνη Καλογήρου.

Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής.

  • Τρίτη 9 Ιουλίου, 7:00 μ.μ.

Στις 7:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ο «5ος Καραμάνειος Δρόμος Υγείας» (3 χλμ.) με εκκίνηση από το μνημείο του χωριού και τερματισμό στην πάνω πλατεία. Οι εγγραφές θα γίνουν επιτόπου στο σημείο της εκκίνησης. Στον τερματισμό θα πραγματοποιηθεί παιδικός αγώνας.

  • 8:00 μ.μ. απονομές (πάνω πλατεία)

Χαιρετισμός από την κ. Αννίτα Πρασσά, Δρ Ιστορίας, Προϊσταμένη στα Γενικά Αρχεία του Κράτους (Γ.Α.Κ.) Μαγνησίας.

Στις απονομές θα παρευρεθεί η κ. Αννίτα Πρασσά, η οποία μέσα απ’ την εργασία της έχει αναδείξει την ιστορία του Γεώργιου Καραμάνη, ενώ μεγάλο αρχειακό υλικό του Σανατορίου βρίσκεται στα Γ.Α.Κ. Μαγνησίας. Η ίδια, σε συνεργασία με τον κ. Γουργουλιάνη, έχουν επιμεληθεί την έκδοση του βιβλίου «Το πρώτο ορεινό σανατόριο, ένας αγώνας, πολλές ζωές».

Ο αγώνας πραγματοποιείται από τον Αναπτυξιακό-Πολιτιστικό Σύλλογο «Η ΔΡΑΚΕΙΑ» σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο Δράκειας και την υποστήριξη της Διεύθυνσης Αθλητισμού του Δήμου Βόλου και της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Ν. Μαγνησίας.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο που λέει ""Μέρα Καραμάνη" Συμβουλευτική παρέμβαση για τΟ αναπνευστικό Iatpeio Δράκειας Ώρες: 9:00-:13:00 Τηλ, ραντεβού: 2428096022 Σπιρομέτρηση Οξυμετρία Κλινική Εξέταση ETAIPELA 50g Καραμάνειος Δρόμος Υγείας 3 χλμ. Αφετηρία: Μνημείο Δράκειας Τερματισμός: Πάνω πλατεία (Εκκίνηση στις 7:00 μ.μ.) ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗ KAINIKH ΠΑΝΕΙΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Παιδικός αγώνας στον τερματισμό 9 IOYAIOY ΤΡΙΤΗ 8:00 -Πάνω Πλατεία Απονομές μεταλλίων o r εώργιος Καραμάνης και το Σανατόριο του Πηλίου Χαιρετισμός: Αννίτα Πρασσά Δρ Ιστορίας, Προϊσταμένη των Γ.Α.Κ. Μαγνησίας ΑΝΑΠΥΞΑΚΟΣ-ΠΟΛΠΤΣΤΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΛΛΟΓΟΣ<ΗΔΡΑΚΕΙΑ» <<ΗΔΡΑΚΕΙΑ»> TΟnΙΚO ΣΥΒΜΟΥΛΙΟ ΔΡΑΚΕΙΑΣ அம்கககுர イチ BTAMARRNS HARNONN A.O,E.n.A.Π.- ΔH.ΠΕ.ΘΕ. ΔΗΜΟΣ BONOY лn Δ/ΝΣΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ"

Νίκος  Βητσόπουλος

Προηγούμενο άρθροΕπιβραδύνεται ο πληθωρισμός στα τρόφιμα, επιμένει η ακρίβεια
Επόμενο άρθροΆρης: Ενσωματώνεται ο Ρόουζ – Zougla