Γιορτάζουν

Βλαδίμηρος, ΒλαδιμήραΙουλίτταΚήρυκος.

Επέτειοι

Η Παγκόσμια Ημέρα Νεανικών Δεξιοτήτων (World Youth Skills Day) γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Ιουλίου με απόφαση του ΟΗΕ. Το σχετικό ψήφισμα εγκρίθηκε από τη γενική συνέλευση του διεθνούς οργανισμού στις 11 Νοεμβρίου 2014, ύστερα από πρόταση του αντιπροσώπου της Σρι Λάνκα, που τόνισε τη σημασία της ανάπτυξης δεξιοτήτων στους νέους σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το υψηλό επίπεδο ανεργίας και υποαπασχόλησης των νέων ανθρώπων (1,2 δισ. ηλικίας 15-24 ετών) είναι ένα σοβαρό πρόβλημα, που απασχολεί την πλειονότητα των χωρών του κόσμου. Η αναγνώριση του προβλήματος και η εφαρμογή διαφορετικών προγραμμάτων στοχεύει στην ενίσχυση της ικανότητας της νεολαίας να κάνει επιλογές ζωής και εργασίας.

Ο ΟΗΕ καλεί τα κράτη – μέλη να γιορτάσουν με τον κατάλληλο τρόπο την Παγκόσμια Ημέρα Νεανικών Δεξιοτήτων. Οργανώσεις κυβερνητικές και μη, εκπαιδευτικοί, εθελοντές και λοιποί δημόσιοι φορείς καλούνται να οργανώσουν διάφορες δραστηριότητες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν τους νέους να ξεπεράσουν τα εμπόδια όσον αφορά την απασχόληση και τη βελτίωση των δεξιοτήτων τους.

Γεγονότα

  • 301 π.Χ.

    Μάχη στην Ιψό της Φρυγίας, μεταξύ των επιγόνων του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ο Αντίγονος και ο υιός του Δημήτριος ο Πολιορκητής, ηττώνται από τις συνασπισμένες δυνάμεις του Σελεύκου, του Πτολεμαίου, του Κασσάνδρου και του Λυσιμάχου.

  • 1892

    Χαρίλαος Τρικούπης

    Φοιτητικές ταραχές ξεσπούν στην Αθήνα, λόγω της επιβολής διδάκτρων στο Πανεπιστήμιο από την κυβέρνηση του Χαρίλαου Τρικούπη.

  • 1913

    Αρχίζει η τριήμερη μάχη της Τζουμαγιάς. Ο Ελληνικός Στρατός συνεχίζει τη θριαμβευτική του επέλαση βαθιά μέσα στο βουλγαρικό έδαφος. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος αγωνίζεται στο Βουκουρέστι για την επίτευξη συμφέρουσας διεθνούς συμφωνίας, επειδή όμως οι αξιώσεις της Ελλάδας δεν ικανοποιούνται, συνεχίζονται παράλληλα οι πολεμικές επιχειρήσεις. Από το μέτωπο, ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος δηλώνει «ανακωχή με τους Βούλγαρους θα κάνω στη Σόφια!».

  • 1965

    Η ελληνική κυβέρνηση καταργεί το μονοπώλιο μπύρας στην Ελλάδα που είχε η FIX από το 1864.

  • 1974

    Ο πρόεδρος - «μαριονέτα» Νίκος Σαμψών

    Ξεσπά στην Κύπρο το αιματηρό πραξικόπημα της χούντας των Αθηνών κατά του προέδρου Μακαρίου. Ο αρχιεπίσκοπος διαφεύγει, ενώ η χούντα διορίζει νέο «πρόεδρο» τον Νίκο Σαμψών.

  • 2006

    Αρχίζει τη λειτουργία του o ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Γεννήσεις

  • 1943

    Λουκιανός Κηλαηδόνης

    Λουκιανός Κηλαηδόνης, έλληνας τραγουδοποιός. (Θαν. 7/2/2017)

  • 1956

    Τζο Σατριάνι

    Τζο Σατριάνι, αμερικανός βιρτουόζος της ηλεκτρικής κιθάρας.

  • 1980

    Μιχάλης Ζαμπίδης

    Μιχάλης Ζαμπίδης, παγκόσμιος πρωταθλητής του κικ-μπόξινγκ, ο επονομαζόμενος και Iron Mike.

Θάνατοι

Πηγή: https://www.sansimera.gr/almanac/1507

© SanSimera.gr

 

Νίκος  Βητσόπουλος

Προηγούμενο άρθροΠαρίσι 2024: Με 36 Ολυμπιονίκες από το Τόκιο η λίστα συμμετεχόντων στον στίβο
Επόμενο άρθροΑπόπειρα δολοφονίας – Ντόναλντ Τραμπ: Η επόμενη μέρα για τις αγορές – Πού θα στραφούν οι επενδυτές