Η πρώτη επίσημη συναυλία του φεστιβάλ στην επισκευασμένη αίθουσα συναυλιών και σεμιναρίων που φέρει το όνομα του δασκάλου των σεμιναρίων στο Χόρτο «Γιώργου Χατζηνίκου» ήταν το Σάββατο 12 Ιουλίου 2024.

Ερμηνευτές οι καθηγητές του σεμιναρίου “Flute, Bassoon and Piano Time“ Νικολός Δημόπουλος και Γιώργος Τσιαρδάκας, φλάουτο και Δημήτρης Δημοπουλος, πιάνο με ρεπερτόριο έργων Bach, Doppler, Reinecke για φλάουτο και πιάνο και δυο φλάουτα και πιάνο. Για τον τελευταίο συνδυασμό ειδικά και για την συγκεκριμένη συναυλία γράφτηκαν τα έργα „In my end is my beginning“ του Δημήτρη Δοξάκη και “Luna Lliena” του Δημήτρη Ανδρικόπουλου που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά και έτυχαν μεγάλης εκτίμησης από το κοινό.

Ο συνθέτης Δημήτρης Δοξάκης μάλιστα που παρακολούθησε τη συναυλία σε μια ιδιαίτερη και συγκινητική στιγμή συνεχάρη τους μουσικούς και επί σκηνής παρέδωσε στους διοργανωτές του φεστιβάλ μια προσωπογραφία του Γιώργου Χατζηνικου που φιλοτέχνησε η κόρη του, Ναταλία Δοξάκη. Έκλπηξη της συναυλίας ήταν και η συμμετοχή του νέου ανερχόμενου πιανίστα Γιάννη Δημόπουλου που ερμήνευσε υποδειγματικά την Φαντασία σε Ντο ελάσσονα του Μότσαρτ.

Η Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας κα Άννα Μαρία Παπαδημητρίου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και παρακολούθησε τη συναυλία, ενώ είχε τον χρόνο να συνομιλήσει με τους μουσικούς για τη συναυλία και γενικότερα για την εκπαιδευτική και καλλιτεχνική σημασία του Φεστιβάλ.

Στις επόμενες συναυλίες του προγράμματος ακολουθούν την Παρασκευή 19 Ιουλίου στον ίδιο χώρο Ρεσιτάλ για βιόλα και πιάνο με τους Σπύρο Τάκα, βιόλα και Δημήτρη Δημόπουλο, πιάνο και στις 20 Ιουλίου στο υπαίθριο θέατρο η τελική συναυλία του σεμιναρίου με την συμμετοχή όλων των σπουδαστών και καθηγητών του σεμιναρίου.

Στη φωτό οι μουσικοί της συναυλίας, συμμετέχοντες του σεμιναρίου, μέλη του ΔΣ του Ιδρύματος και η Αντιπεριφερειάρχης κα Άννα Μαρία Παπαδημητρίου.
Προηγούμενο άρθροΠαρουσιάζεται η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση που θα γίνει στον Βόλο
Επόμενο άρθροΞεκίνησε τις διακοπές της με κακή τύχη, έχασε το καράβι