Το κλείσιμο της σήραγγας της Κάρλας τουλάχιστον μέχρι το τέλος Αυγούστου, για να πάψει να διοχετεύει νερό στον Παγασητικό ζητά με ανακοίνωσή της η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας, διαπιστώνοντας αυτά που όλοι βλέπουμε. Αναφέρει χαρακτηριστικά:

”Δεν μας φτάνουν τα βρώμικα νερά που ρέουν από τη σήραγγα της Κάρλας στον Παγασητικό και περιέχουν ποικίλους ρύπους, τώρα διοχετεύονται μέσω του χειμάρρου Σεσκλιώτη, μαύρα, προφανώς βιομηχανικά λύματα, στον Ξηριά επιδεινώνοντας το πρόβλημα που ήδη υπάρχει.
Από πότε γνωρίζει η ΔΕΥΑΜΒ το πρόβλημα αυτό; Ποιες ενέργειες έχει κάνει για να ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους πολίτες;
Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας επικοινώνησε με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και ζήτησε να επιληφθεί του θέματος και να επιβάλει αυστηρές κυρώσεις σε αυτούς που ρυπαίνουν το περιβάλλον με τα λύματα αυτά.
Οι επιφυλάξεις που εκφράζουν ήδη οι πολίτες του Βόλου αλλά και οι δυνητικοί τουρίστες, για τα νερά του Παγασητικού δεν επιτρέπεται να ενισχύονται από την ασυδοσία όσων διοχετεύουν τα λύματα από τον Σεσκλιώτη στον Ξηριά.
Ο μόνος τρόπος για να αρθούν οι επιφυλάξεις των πολιτών είναι να κλείσει η σήραγγα, τουλάχιστον μέχρι το τέλος Αυγούστου, για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών για τα νερά του Παγασητικού. Δεν είναι σωστό προκειμένου για την ανακούφιση του Θεσσαλικού κάμπου να πλήττεται η οικονομία της Μαγνησίας, χωρίς να φταίει. Γιατί πρέπει να υπάρχει κάποια ισορροπία”.
Υπενθυμίζεται ότι, ο δήμαρχος Βόλου σε συνέντευξη τύπου στις 22 Σεπτεμβρίου 2023, πριν από τις εκλογές του Οκτωβρίου……..είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ότι, πρόκειται για ”περιβαλλοντικό έγκλημα” κι ότι ”το θυρόφραγμα έπρεπε να κλείσει άμεσα”. Σήμερα είναι 15 Ιουλίου 2024……..
Μπορεί να είναι εικόνα σώμα νερού
Νίκος  Βητσόπουλος
Προηγούμενο άρθροΟ Kid Rock δώρισε 50.000 δολάρια για τα θύματα της επίθεσης κατά του Ντόναλντ Τράμπ
Επόμενο άρθροΠέθανε 74χρονη σε περιοχή του Βόλου