Ο Μιχάλης Με’ι’κόπουλος γιατρός παθολόγος που υπηρέτησε για δεκαετίες το Νοσοκομείο Βόλου και ξέρει όσο κανείς άλλος τις ιδιαιτερότητές του και τις ανάγκες του, με ανάρτησή του στο διαδίκτυο επισημαίνει το κίνδυνο που διατρέχει το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, λόγω υποστελέχωσης. Αναφέρει χαρακτηριστικά:

”ΤΟ ΤΕΠ του Νοσοκομείου μας που αντέχει τόσα χρόνια και προσφέρει υγειονομική 24ωρη κάλυψη, 365 μέρες το χρόνο, με τη συμβολή γιατρών, νοσηλευτών και λοιπου προσωπικού, έχοντας πάντα υψηλό επίπεδο προσφερόμενης υγείας, έφθασε σε μια δύσκολη καμπή από τους πειραματισμούς των αρίστων της ΝΔ, που το μόνο που ξέρουν είναι ότι το ΕΣΥ θα σωθεί μόνο με τις ιδιωτικοποιήσεις .

Και μετά τις παραιτήσεις γιατρών του ΤΕΠ, παρά τις αντιδράσεις των Ιατρικών Συλλόγων, αντί να μας πουν πόσες θέσεις από τις 8 μόνιμων γιατρών του ΤΕΠ που λείπουν θα προκηρύξουν γρήγορα και νόμιμα ,όπως καυχάνται οτι έκαναν σε άλλο διορισμό που είναι θετικό, ζητούν την επάνδρωση του ΤΕΠ για 2 μήνες από 2 γιατρούς ειδικότητας Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας που θα βοηθήσουν τους 2 μόνιμους, τους αποσπασμένους γιατρούς από ΚΥ και τους γιατρούς των κλινικών.
Οι ιδιώτες γιατροί θα λαμβάνουν για τους 2 μήνες εφημεριακής απασχόλησης 4 χιλιάδες ευρώ(2 χιλιάδες το μήνα) ενώ οι γιατροί που είναι ήδη στο ΤΕΠ ψίχουλα εφημεριακής απασχόλησης .
Οι άριστοι νεοφιλελεύθεροι που είναι τόσο απλόχεροι τώρα, αν έθεταν ένα μισθολόγιο ευρωπαϊκού επιπέδου στο ιατρικό και υγειονομικό προσωπικό και βελτίωναν τις συνθήκες και τα ωράρια σίγουρα η διάθεση των υγειονομικών να ενταχθούν στο ΕΣΥ θα ήταν δεδομένη.
Το ΕΣΥ είναι κοινωνική κατάκτηση των πολλών, να παραμείνει δημόσιο, δωρεάν ποιοτικό με προσωπικό μόνιμο καλά αμειβόμενο όπως την ΕΕ .
Ούτε στο ΤΕΠ ούτε σε κανένα άλλο τμήμα του Νοσοκομείου μας να υπάρχουν γιατροί διαφορετικών ταχυτήτων .
Μισθοί των γιατρών και υγειονομικών όπως στην ΕΕ
Οχι εμβαλωματικές λύσεις προκήρυξη όλων των οργανικών θέσεων που υπάρχουν αφού εξασφαλισθούν οικονομικές και συνθήκες στα Νοσοκομεία ανάλογες με αυτά της Ευρώπης.
Ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ”.
Νίκος  Βητσόπουλος
Προηγούμενο άρθροΜε την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου και πρόεδρο του ΔΗΣΥ συναντήθηκε ο Μητσοτάκης
Επόμενο άρθροΟι βουτιές στη θάλασσα και η αναπάντεχη συνάντηση με έναν γλάρο