Την Δευτέρα 15η και την Τρίτη 16η Ιουλίου πραγματοποιήθηκε διήμερη δράση για την καλλιέργεια της συναισθηματικής νοημοσύνης στο χώρο εργασίας.

Αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες των στελεχών των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Βόλου, η εν λόγω δράση προέκυψε έπειτα από αίτημα προς το Δίκτυο Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ Θεσσαλίας, που ανταποκρίθηκαν άμεσα στην αναγκαιότητα της εκπαίδευσης για καλλιέργεια συναισθηματικής νοημοσύνης και ψυχικής ανθεκτικότητας.

Με γνώμονα τη διαπίστωση ότι η καλλιέργεια της συναιθηματικής νοημοσύνης τείνει να γίνει όλο και περισσότερο επιτακτική ιδιαιτέρως στους εργασιακούς χώρους που περιλαμβάνουν διαπροσωπική αλληλεπίδραση, η διήμερη αυτή δράση είχε σημαντικό αντίκτυπο στο πλαίσιο ενίσχυσης της αποδοτικότητας, της ευελιξίας και κυρίως της ανθρώπινης επικοινωνίας.

Ο χαρακτήρας της δράσης ,λοιπόν, ήταν διττός καθώς πέραν της ενημέρωσης αποσκοπούσε και στην εκπαίδευση των στελεχών με βάση τη βιωματική μέθοδο. 

Η εκπαίδευση της κάθε ημέρας ήταν τρίωρης διάρκειας. Την πρώτη ημέρα η δράση φιλοξενήθηκε στο χώρο του Γραφείου Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης “Job Center” (Λαχανά 5) ενώ την δεύτερη ημέρα στο ΚΔΑΠ-μεα που εδρεύει στη Λήμνου 12. Η παρουσίαση έγινε με βασικούς εισηγητές τους Εργασιακούς Συμβούλους του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ: κο Αχιλλέα Βαϊόπουλο (Ψυχολόγο) και Βασίλειο Ρίζο (Πολιτικό Επιστήμονα) και υπό την εποπτεία του κου Ντίνου Παναγούλη (Συντονιστή του Δικτύου Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων στη Θεσσαλία) όπου στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας μας η διεξαγωγή της εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε σε κλίμα αποδοχής από όλα τα στελέχη με τον πλέον ενεργό τρόπο. 

Τη δράση συντόνισαν οι Κοινωνικοί Λειτουργοί του Δήμου Βόλου: Μαρκέλλα Βαλσάμη (Συντονίστρια του Job Center) και Βάσια Πανοπούλου (ΚΔΑΠ-μεα) ενώ 45 στελέχη συμμετείχαν ενεργά στη διοργάνωση από τις εξής Κοινωνικές Δομές: Κέντρο Κοινότητας με Παραρτήματα ΡΟΜΑ (Αλιβέρι και Αγία Παρασκευή), Γραφείο Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης “Job Center”, ΚΔΗΦ-ΑΜΕΑ, ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ, Βοήθεια στο Σπίτι, Ξενώνας Αστέγων και Hot-Spot Νεάπολης.

Τέλος, δόθηκε ενημερωτικό υλικό για την πρόληψη της επαγγελματικής εξουθένωσης από το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ Θεσσαλίας και από το Job Center σχετικό φυλλάδιο με στόχο την καλλιέργεια της καλής συνεργασίας.

Το Γραφείο Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης και τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Center) στην περιοχή παρέμβασης – ΣΒΑΑ Βόλου» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 6005092, είναι συνεχιζόμενη δομή προιώθησης της απασχόλησης στα πλαίσια εφαρμογής της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) Βόλου και χρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του προγράμματος “Θεσσαλία 2021-’27”.

Για περισσότερες πληροφορίες για το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ Θεσσαλίας, ανατρέξτε: https://thessaly.inegsee.gr/

Για περισσότερες πληροφορίες για το Job Center, ανατρέξτε: https://volos-pronoia.gr/index.php/grafeio-diefkolynsis-endynamosis-tekmiriosis-tis-apasxolisis-job-center

Για περισσότερες πληροφορίες για τις Κοινωνικές Δομές του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας Δήμου Βόλου, ανατρέξτε:

https://volos-pronoia.gr/

Προηγούμενο άρθροΑλ. Μεϊκόπουλος: «Απαιτείται εθνικός διάλογος και σχέδιο δράσης για το δημογραφικό»
Επόμενο άρθροΒόλεϊ: Οι κληρώσεις των ελληνικών ομάδων στα Κύπελλα Ευρώπης