Συνέντευξη τύπου παραχώρησε το πρωί της Πέμπτης 18 Ιουλίου ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, Αργύρης Κοπάνας, παρόντων, του αντιδημάρχου Περιφερειακών Ενοτήτων Γιάννη Στρούγκη, του γενικού διευθυντή Δημήτρη Κουτσιφέλη και του διευθυντή λειτουργίας και συντήρησης υποδομών Μίλτου Φαναριώτη.

Ο κ. Κοπάνας απάντησε σε κατηγορίες κυρίως από την πλευρά των κυρίων Παπαπέτρου και Καλυβιώτη για τη λειτουργία της ΔΕΥΑΜΒ και την υδροδότηση του Βόλου.

Ανέφερε χαρακτηριστικά:

”Ο πρώην δήμος Ιωλκού, με έργο που κατασκεύασε η ΔΕΥΑΜΒ μετά τις θεομηνίες, υδροδοτείται σήμερα με πηγαίο νερό 700-800 κυβικά μέτρα ημερησίως από την πηγή Μάνα. Η πηγή της Γερακιάς είναι υδρομαστευμένη και ενταγμένη στο δίκτυο ύδρευσης. Οι ζημιές που προκλήθηκαν από τις θεομηνίες αποκαταστάθηκαν.  Το σύνολο του νερού που παράγεται στις πηγές της Καλιακούδας είναι σήμερα ενταγμένο στο δίκτυο της ΔΕΥΑΜΒ. η υδρομάστευση της πηγής Μάνα είναι πλήρης, δίνοντας στο υδραγωγείο 350 κυβικά μέτρα νερού την ώρα χωρίς απώλειες. Οι πηγές που ήταν πριν τις πλημμύρες ενταγμένες στο υδραγωγείο της ΔΕΥΑΜΒ, μετά τις καταστροφές από τις θεομηνίες έχουν όλες υδρομαστευθεί πλήρως. Αναλυτικότερα, έχουν υδρομαστευθεί οι πηγές «Ξηράκια», «Καλιακούδα», «Κρύο Νερό», «Καρβουνιάρικα», «Αγία Παρασκευή Μακρυνίτσας» (για πρώτη φορά εντάσσεται στο υδραγωγείο), «Κουκουράβα», «Μάνα», «Γερακιά», «Λυρίτσα» (για πρώτη φορά εντάσσεται στο υδραγωγείο). Επίσης, επισκευάστηκαν όλες οι γεωτρήσεις και αντικαταστάθηκε μηχανολογικός εξοπλισμός. Αυτή τη στιγμή εξελίσσονται περισσότερα από 50 έργα συνολικού προϋπολογισμού 20 εκατ. € και το αμέσως επόμενο διάστημα ξεκινούν νέα έργα 25 εκατ. €. Πρόκειται για σημαντικά έργα ύδρευσης, αποχέτευσης, ενίσχυσης του δικτύου ομβρίων υδάτων και άρδευσης μετά την προγραμματική σύμβαση που υπογράφηκε με τον δήμο Βόλου. Το τιμολόγιο του νερού είναι κατά 10% φθηνότερο από το τιμολόγιο της διοίκησης Σκοτινιώτη,ενώ δεν έχει υποστεί καμία αύξηση τη δεκαετία 2014-2024, παρά την εκρηκτική αύξηση του τιμαρίθμου. Παρά τον επίμονο  καύσωνα, πρωτόγνωρο για τα δεδομένα του Βόλου εξασφαλίσαμε επάρκεια στο νερό, κυρίως  μετά την είσοδο των πηγών «Ξηράκια» και δεν έχουμε προβεί ούτε σε μειώσεις της πίεσης του νερού ούτε σε διακοπές. Επίσης, όλες οι προγραμματισμένες διακοπές νερού λόγω οφειλών, έχουν ανασταλεί λόγω των συνθηκών καύσωνα”.

Νίκος  Βητσόπουλος

Προηγούμενο άρθροΤα κέφια του Βασιλιά Καρόλου: Ξεκαρδίζεται ενώ μιλά με Μητσοτάκη και Μακρόν
Επόμενο άρθρο«Κατάλαβα ότι υπάρχει μία μερίδα κόσμου που θα σε αποθεώσει και μία που θα σε καταδικάσει»