Επιστολή με την οποία ζητά την κήρυξη της Θεσσαλίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω της πανώλης των μηρυκαστικών ΠΟΥ ανιχνεύθηκε σε Καλαμπάκα, Τρίκαλα και Δομένικο Ελασσόνας, απέστειλε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρς Κουρέτας, προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κωνσταντίνο Τσιάρα, με κοινοποίηση στον Υφυπουργό Χρ. Κέλλα και τον Γενικό Γραμματέα Γ. Στρατάκο.

Από την αρχή εμφάνισης της πανώλης στην ΠΕ Τρικάλων, η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι σε επιφυλακή και βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο και τους φορείς των κτηνοτρόφων.

Οπως ενημέρωσε το Περιφερεικό Συμβούλιο Θεσσαλίας ο Περιφερειάρχης, την Παρασκευή 19 Ιουλίου στη Λάρισα, παρουσία του υπουργού, θα γίνει σύσκεψη για την αντιμετώπιση της κρίσιμης κατάστασης που δημιουργείται καθώς απειλούνται με θανάτωση κοπάδια ζώων, ενώ ήδη υπάρχουν ζητήματα με τα τυροκομικά στη συλλογή του γάλακτος.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Κουρέτα το πρόβλημα προέκυψε από λαθραία κοπάδια που ήρθαν στην Ελλάδα παράνομα, μέρος των οποίων κατέληξε χωρίς παραστατικά κι ελέγχους σε κτηνοτροφική μονάδα στα Τρίκαλα.

Νίκος  Βητσόπουλος

Προηγούμενο άρθροΙσόπαλη 1-1 η ΑΕΚ με την Ομόνοια στο τελευταίο της φιλικό στην Κύπρο!
Επόμενο άρθροΣούπερ μάρκετ – Ακρίβεια: «Πρωταθλήτρια» Ευρώπης η Ελλάδα – Σε ποια προϊόντα αυξήθηκαν οι τιμές [πίνακες]