H Δημοτική Επιτροπή αποφάσισε στη χθεσινή της συνεδρίαση την πρόσληψη προσωπικού στο πλαίσιο της πράξης «Λειτουργία Γραφείου Επιχειρείν στην περιοχή παρέμβασης της ΣΒΑΑ Δήμου Βόλου» με κωδικό ΟΠΣ 6011198 στο Πρόγραμμα «Θεσσαλία 2021-2027».
Αναλυτικότερα, η πράξη αφορά στη χρηματοδότηση λειτουργίας μιας νέας δομής, του γραφείου στήριξης του Επιχειρείν του Δήμου Βόλου για διάστημα 18 μηνών, δηλαδή από1 Ιουλίου 2024 έως 31 Δεκεμβρίου 2025 και εντάσσεται στην εγκεκριμένη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) του Δήμου.
Πρόκειται για μια κοινωνική δομή που προσφέρει έγκυρη και επικαιροποιημένη πληροφόρηση για την ανάπτυξη του επιχειρείν των κατοίκων της περιοχής παρέμβασης ή όσων θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην περιοχή.
Στόχος της πράξης είναι η βελτίωση της πρόσβασης στην απασχόληση και στην αγορά εργασίας μειονεκτούντων ομάδων πληθυσμού μέσω της συμβουλευτικής και της στήριξης κατά την οργάνωση των επιχειρηματικών τους σχεδίων. Ωφελούμενοι της δράσης είναι άτομα που ανήκουν σε μειονεκτούσες / ευπαθείς ομάδες πληθυσμού (άνεργοι, άτομα που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, κ.α.)
Σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε η Δημοτική Επιτροπή Βόλου, η δομή θα πρέπει να στελεχωθεί με προσωπικό τεσσάρων ατόμων ως εξής:

Α) Με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου πλήρους απασχόλησης (ΙΔΟΧ):
• Ενός ατόμου κλάδου ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού, ειδικότητας ΠΕ Οικονομικού, (40 ώρες/εβδομάδα, 8ωρη απασχόληση)
• Ενός ατόμου κλάδου ΠΕ/ΤΕ Κοινωνικής Εργασίας, ειδικότητας ΠΕ/ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών, (40 ώρες/εβδομάδα, 8ωρη απασχόληση)
• Ενός ατόμου κλάδου ΔΕ Διοικητικού – Λογιστικού, ειδικότητας ΔΕ Διοικητικού Λογιστικού (40 ώρες/εβδομάδα, 8ωρη απασχόληση) κατά προτίμηση με πιστοποιημένη τουλάχιστον καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας και Γνώση πληροφορικής ή χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα: (i) επεξεργασίας κειμένων, (ii) υπολογιστικών φύλλων και (iii) υπηρεσιών διαδικτύου και σουίτας γραφείου.
Οι συμβάσεις τους θα είναι διάρκειας ενός έτους, με δυνατότητα ανανέωσης έως τη λήξη του φυσικού αντικειμένου της Πράξης ή παράτασης σε περίπτωση συνέχισης του προγράμματος.
Β) Με σύμβαση μίσθωσης έργου
• Ενός ατόμου Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) ειδικότητας ΠΕ Μηχανολόγων Μηχανικών ή ΠΕ Μηχανικών Οικονομίας & Διοίκησης ή ΠΕ Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης ή ΠΕ Διοίκησης Τουρισμού με την ιδιότητα του μέντορα για τις ανάγκες των ωφελούμενων της σε φορείς του Δημοσίου (Προσοντολόγιο-Κλαδολόγιο)» (Α’ 232) και επιθυμητά προσόντα τα εξής:
¬ αποδεδειγμένη άριστη γνώση της Αγγλικής Γλώσσας
¬ 5ετή απασχόληση σε επαγγελματικές δραστηριότητες α) κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης, β) επιθεωρήσεις ποιότητας μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων, γ) επιθεωρήσεις συγχρηματοδοτούμενων δράσης, με κύρια προσόντα τα οριζόμενα στο π.δ. 85/2022 «Καθορισμός προσόντων διορισμού έργων σχετικών με νέες επιχειρήσεις, εκσυγχρονισμός υφισταμένων επιχειρήσεων, δ) συμμετοχή στην ιδιοκτησία ή τη διοίκηση υφιστάμενης start up επιχείρησης.

 

Πηγή: Θεσσαλία

Προηγούμενο άρθροΣτο στόχαστρο των συμπαικτών του στην Τσέλσι ο Έντσο Φερνάντες για το «ρατσιστικό» άσμα
Επόμενο άρθροΕμπορικός Σύλλογος Βόλου: Στήριξη της τουριστικής σεζόν στη Μαγνησία