Ο Ντάρεν Μπεντ πιστεύει ότι ο Έντσο Φερνάντες έχει βλάψει ανεπανόρθωτα τη σχέση του με τους συμπαίκτες του στην Τσέλσι, μετά το «ρατσιστικό» άσμα που τραγούδησε με αρκετούς συμπαίκτες του στην εθνική Αργεντινής κατά τη διάρκεια των εορτασμών για την κατάκτηση του Κόπα Αμέρικα.

Ο μέσος των «μπλε» κινηματογράφησε τον εαυτό του και πολλούς από τους συμπαίκτες του στην Αργεντινή να τραγουδούν ένα «ρατσιστικό» άσμα κατά τη διάρκεια των εορτασμών για τη νίκη τους στο Κόπα Αμέρικα. Φαινόταν να τραγουδά ένα αμφιλεγόμενο τραγούδι που φαινομενικά ισχυριζόταν ότι οι Γάλλοι παίκτες είναι «από την Αγκόλα» ή έχουν μητέρα «Νιγηριανή» και πατέρα «Καμερουνέζο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατηγορήθηκε για «ανεμπόδιστο ρατσισμό» από τον Γάλλο διεθνή συμπαίκτη του Γουέσλεϊ Φοφανά, ενώ ο Μάλο Γκούστο και ο Άξελ Ντισασί τον έκαναν unfollow στα social media.

Ο Μάλο Γκούστο (δεξιά) και ο Άξελ Ντισασί (αριστερά)

Ο Φερνάντες ζήτησε δημόσια συγγνώμη το βράδυ της Τρίτης με ανάρτησή του, ενώ έχει  ζητήσει συγγνώμη και από την ομάδα της Τσέλσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, παρά την παράκληση του Φερνάντες, ο Ντάρεν Μπεντ πιστεύει ότι οι συνάδελφοί του στους «μπλε» δεν θα τον κοιτάξουν ποτέ ξανά με τον ίδιο τρόπο.

«Ελπίζω ότι οι συμπαίκτες του στην Τσέλσι θα είχαν επικοινωνήσει πρώτα μαζί του και θα έκαναν του την ερώτηση “σε τι παίζεις;” είπε ο Μπεντ στο talkSPORT. «Αλλά δεν θα τον κοιτάξουν ποτέ ξανά με τον ίδιο τρόπο, ανεξάρτητα από το αν λυπάται και λέει ότι δεν έπρεπε να το είχα κάνει ποτέ. Ακόμα κι αν σταθεί εκεί μπροστά στους συμπαίκτες του στην Τσέλσι και πει «λυπάμαι βαθιά για αυτό που έκανα», δεν θα τον κοιτάξουν ποτέ ξανά το ίδιο.

Ο Ντάρεν Μπεντ

«Αυτή τη στιγμή, είναι αυτός που φιλοξενεί το βίντεο. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν είναι η πρώτη φορά που τραγουδάει αυτό το τραγούδι και δεν είναι η πρώτη φορά που τραγουδάει αυτό το τραγούδι επειδή είναι όλοι χαρούμενοι, όλοι τραγουδούν και είναι όλοι χαρούμενοι επειδή μόλις κέρδισαν το Κόπα Αμέρικα. Αλλά την ίδια στιγμή, οι συμπαίκτες του δεν θα τον εμπιστευτούν ποτέ με τον ίδιο τρόπο».

Εκτός από τους συμπαίκτες που είχαν ήδη καταδικάσει τις ενέργειες του Φερνάντες, ο Ντέιβιντ Φοφάνα -ο οποίος πέρασε την περασμένη περίοδο δανεικός στην Μπέρνλι- δήλωσε επίσης ότι «αυτές οι πράξεις δεν έχουν θέση στο ποδόσφαιρο».

Η ανάρτηση του Ντέιβιντ Φοφάνα

«Το ποδόσφαιρο που μου αρέσει είναι πολυεθνικό», έγραψε σε ανάρτησή του στο Instagram ο διεθνής της Ακτής Ελεφαντοστού. «Ο ρατσισμός σε όλες του τις μορφές πρέπει να καταδικαστεί με τον πιο έντονο τρόπο. Αυτές οι πράξεις δεν έχουν θέση στο ποδόσφαιρο ή ακόμα και οπουδήποτε αλλού. Αυτός ο αγώνας πρέπει πραγματικά να ληφθεί σοβαρά υπόψη από όλους σε αυτό το άθλημα».

Η Τσέλσι έσπασε τη σιωπή της με επίσημη δήλωση το πρωί της Τετάρτης, καθώς κατήγγειλε «όλες τις μορφές» μεροληπτικής συμπεριφοράς.

«Η Chelsea Football Club βρίσκει εντελώς απαράδεκτη κάθε μορφής μεροληπτική συμπεριφορά. Είμαστε περήφανοι που είμαστε μια ποικιλόμορφη, χωρίς αποκλεισμούς λέσχη όπου άνθρωποι από όλους τους πολιτισμούς, τις κοινότητες και τις ταυτότητες νιώθουν ευπρόσδεκτοι», ανέφερε ο σύλλογος.

«Αναγνωρίζουμε και εκτιμούμε τη δημόσια συγγνώμη του παίκτη μας και θα το χρησιμοποιήσουμε ως ευκαιρία για εκπαίδευση. Η Λέσχη έχει κινήσει εσωτερική πειθαρχική διαδικασία».

 

 



Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΞεκινά το 1ο Street Food Festival στον Αλμυρό
Επόμενο άρθροΔήμος Βόλου: Πρόσληψη προσωπικού για τη λειτουργία Γραφείου Επιχειρείν