Έγκληση ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου κατά του δημάρχου Βόλου Α. Μπέου και κατά του μετακλητού υπαλλήλου του Δήμου Βόλου και υπευθύνου του γραφείου τύπου του δήμου, Γ. Πολίτση υπέβαλε την Πέμπτη 18 Ιουλίου ο Ν. Παπαπέτρος, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Βόλου. Με την έγκλησή του, ο Ν. Παπαπέτρος ζητεί την ποινική τους δίωξη για το αδίκημα ”της εξύβρισης και της συκοφαντικής δυσφήμησης, με την επιβαρυντική περίσταση ότι τελέστηκαν δημόσια”.

Στην έγκλησή του ο Ν. Παπαπέτρος, επισημαίνει ότι, ”στο δελτίο τύπου που εκδόθηκε στις 17/7/2014 από το γραφείο τύπου του Δήμου Βόλου, το οποίο κατά τρόπο αδιαμφισβήτητο αναφέρεται στο πρόσωπό μου ως επικεφαλής της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας «Συμμαχία για τον Βόλο», περιέχονται βαρύτατα εξυβριστικές και συκοφαντικές αναφορές εναντίον μου. Αναφέρομαι ως «χασοδίκης», χαρακτηρισμός ιδιαίτερα μειωτικός, που δεν έχει σχέση με την πολιτική μου δραστηριότητα, αλλά υπονοεί επαγγελματική ανεπάρκεια και ακαταλληλότητα, όταν είναι τοις πάσι γνωστό ότι επί 36 χρόνια ασκώ ευδόκιμη, μάχιμη δικηγορία. Χαρακτηρίζομαι, επίσης, «επικίνδυνος για την πόλη και την κοινωνία», «παράγοντας γεμάτος τοξικότητα, με τις χολερικές συμπεριφορές, όπου κυριαρχούν η μιζέρια, η κακομοιριά, το μίσος και η εκδικητικότητα» κ.ο.κ. Περαιτέρω, στο ανωτέρω δελτίο τύπου του Δήμου Βόλου οι εγκαλούμενοι, εν γνώσει και με σκοπό την κατασυκοφάντησή μου, αναφέρουν ψευδώς, ότι δήθεν έχω δυσφημήσει την περιοχή σε σχέση με τα νερά του Παγασητικού, χωρίς να επικαλούνται καμία συγκεκριμένη δήλωσή μου -που φυσικά δεν υπάρχει-, ότι δήθεν «ρουφιάνευσα» επαγγελματίες του τουρισμού, ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι σε ουδεμία καταγγελία επιχειρηματία έχω προβεί, ούτε τώρα ούτε στο παρελθόν, ότι δήθεν επιδίδομαι σε «επιχείρηση τρομοκράτησης υπαλλήλων του Δήμου Βόλου», ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι ουδέποτε τρομοκράτησα υπάλληλο του Δήμου, μπερδεύοντας σκόπιμα την υποβολή αναφοράς για υπάλληλο που αρνείται πεισματικά να εκτελέσει δύο εισαγγελικές παραγγελίες και να μου χορηγήσει, όπως έχει υποχρέωση, τα έγγραφα που έχω ζητήσει”.

Σε δήλωσή του ο Ν. Παπαπέτρος, αναφέρει: «O Α. Μπέος, στην προσπάθειά του να κρύψει τις δικές του σοβαρές ευθύνες για το γεγονός ότι όλον αυτόν τον καιρό αδιαφόρησε προκλητικά, καίτοι γνώριζε τις συνέπειες που συνεπάγεται για επαγγελματίες της περιοχής το νέο θεσμικό πλαίσιο για τις παραλίες, εντελώς αδίστακτα με στοχοποιεί προσωπικά και με εμφανίζει σαν (δήθεν) διώκτη των επιχειρηματιών και καταδότη («ρουφιάνο»), με προφανή σκοπό τον πολιτικό και προσωπικό μου εξευτελισμό και διασυρμό. Με την εξυβριστική, συκοφαντικά δυσφημιστική και αήθη αυτή ενέργειά του, παρασιωπά, ταυτόχρονα, ότι οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία και ευθύνη της Κτηματικής Υπηρεσίας, που είναι κρατική υπηρεσία, και ότι πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με πρόσφατο κυβερνητικό νόμο, με την κυβέρνηση μάλιστα να διαφημίζει καθημερινά την εφαρμογή «My Coast» ως μεγάλο της επίτευγμα».

Πηγή: e-thessalia.gr

Νίκος  Βητσόπουλος

Προηγούμενο άρθρο«Κατάλαβα ότι υπάρχει μία μερίδα κόσμου που θα σε αποθεώσει και μία που θα σε καταδικάσει»
Επόμενο άρθροEuropa League: Η Μπότεφ Πλόβντιβ στον δρόμο του Παναθηναϊκού!