Από τον περασμένο Οκτώβριο 2023 ξεκίνησαν οι κύκλοι μαθημάτων του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης (ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) «Άγιος Απόστολος ο Νέος» που ίδρυσε η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, στις πιστοποιημένες εγκαταστάσεις της στο Αλιβέρι και σε άλλους χώρους της Ι.Μ.Δ.

Το ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. το έτος 2023 – 2024 υλοποίησε με σχετική επιτυχία τέσσερα (4) προγράμματα:

1 Λαϊκός πολιτισμός (ετήσιο πρόγραμμα)

2 Δημιουργική γραφή

3 Επεξεργασία φωτογραφίας

4 Επιμόρφωση εκπαιδευτικών ΠΕ 01 στην διδακτική των θρησκευτικών (Ακαδημία Θεολογικών σπουδών)

Την Κυριακή 30 Ιουνίου 2024 στο Πνευματικό Κέντρο της Ι.Μ.Δ. ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος & Αλμυρού και Πρόεδρος της «Μαγνήτων Κιβωτού» κ. Ιγνάτιος, παρουσία του Διευθυντή του ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. Αντωνίου Πλαγερά, του Επιστημονικού Υπευθύνου του εκπαιδευτικού προγράμματος για την περίοδο 2023-24, «Λαϊκός Πολιτισμός: Παλαιότερες θεματικές με Σύγχρονες προσεγγίσεις», Δρ Αλέξανδρου Καπανιάρη και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Α.Μ.Κ.Ε. παρέδωσε την Επίσημη Πιστοποίηση.

Το ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. αποτελεί την συνέχεια της τριετούς επιτυχημένης από κάθε πλευρά λειτουργίας της Ακαδημίας Λαϊκού Πολιτισμού και Τοπικής Ιστορίας, του φορέα πολιτισμού της Ι.Μ.Δ., «ΜΑΓΝΗΤΩΝ  ΚΙΒΩΤΟΣ, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος» και δημιουργήθηκε με την υποστήριξη και της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών.

Με πολύ μεγαλύτερο πρόγραμμα σπουδών και νέων μαθημάτων θα συνεχιστούν τα Επιμορφωτικά Σεμινάρια στη νέα Εκπαιδευτική περίοδο 2024 – 2025.

Ξεκινούν με το  Σεμινάριο Καλλιγραφίας, το οποίο οργανώνει και θα υλοποιήσει  Σχολή Αγιογραφίας της Ι.Μ.Δ. «Διά χειρός» σε συνεργασία με το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης «Άγιος Απόστολος ο Νέος». Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου 2024.

Θα είναι διάρκειας  δεκαπέντε (15) ωρών και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Αρχονταρίκι» του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Χριστού Βόλου.

Οι ημερομηνίες του Σεμιναρίου θα είναι: 19, 21, 24, 26 και 28 Αυγούστου 2024.       Οι ώρες που θα υλοποιείται θα είναι από τις 19:00 έως τις 21:30. Στο κόστος συμπεριλαμβάνονται και τα απαραίτητα υλικά για την πραγματοποίηση των μαθημάτων.

Στο Σεμινάριο θα διδαχθούν:

  • Μέθοδος βελτίωσης του γραφικού χαρακτήρα.
  • Γνωριμία με τα υλικά της χειρόγραφης δεξιότητας (μολύβια, στυλό, μαρκαδόροι, πένες, χαρτιά και μελάνια).
  • Ελληνικά γράμματα σε σύγχρονη καλλιγραφική μορφή.
  • Ελληνικά γράμματα σε βυζαντινή καλλιγραφική μορφή.
  • Βασικοί κανόνες πολυτονικού συστήματος γραφής.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται στον π. Δημήτριο Κατούνη, στο τηλέφωνο: 6972225448. Ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τέλος, ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι, επίσης, ότι για την Εκπαιδευτική Περίοδο  2024 – 2025 το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης «Άγιος Απόστολος ο Νέος», έχει επεξεργαστεί  και  θα υλοποιήσει τα παρακάτω προγράμματα:

  • Διαχείριση τάξης, για εκπαιδευτικούς
  • Παιδία με μαθησιακές δυσκολίες
  • Θεατρικό παιχνίδι
  • Δημιουργία ιστορίας – κατασκευή ηρώων
  • «Λαϊκός Πολιτισμός: Παλαιότερες θεματικές με Σύγχρονες προσεγγίσεις» (Β΄ μέρος)
  • Επιμόρφωση εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην διδακτική των θρησκευτικών
  • Επιμόρφωση εκπαιδευτικών θεωρητικών μαθημάτων σε νέες μεθόδους διδασκαλίας.
  • Τεχνητή νοημοσύνη και πολιτισμός;

Σημειώνεται ότι, το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης «Άγιος Απόστολος ο Νέος», μετά την πρώτη χρονιά της λειτουργίας του και με τα προγράμματα που υλοποίησε αποκτά την δυνατότητα να εγγραφεί στο μητρώο της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) για την υλοποίηση επιδοτούμενων προγραμμάτων, όπως επίσης και ότι ήδη βρίσκεται στη διαδικασία απόκτησης πιστοποίησης ISO και δημιουργίας ιστοσελίδας.

Η ανακοίνωση των νέων Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, καθώς και οι ακριβής ημερομηνίες ενάρξεως των προγραμμάτων, θα ανακοινωθούν από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος και πρόεδρο της «Μαγνήτων Κιβωτού», κ. Ιγνάτιο σε συνέντευξη τύπου, περί το τέλος του Αυγούστου 2024.

Προηγούμενο άρθροΦοιτητική στέγη: Είδος προς εξαφάνιση τα σπίτια – Στα ύψη οι τιμές
Επόμενο άρθροΝότιο Πήλιο: Αποκατάσταση και ασφαλτόστρωση περιφερειακού δρόμου (εικόνες)