Την αποφασιστικότητα της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην εφαρμογή των μέτρων που λαμβάνονται για την εξάλειψη της πανώλης στα μηρυκαστικά ζώα, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, στο πλαίσιο των διαδοχικών συσκέψεων που πραγματοποιήθηκαν από το πρωί της Τρίτης 23 Ιουλίου, στην έδρα της Περιφέρειας στη Λάρισα, παρουσία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Χρήστου Κέλλα και του Γ.Γ. του Υπουργείου Γιώργου Στρατάκου.

Η πρώτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε παρουσία των κτηνιάτρων που έφτασαν στην Θεσσαλία και των τυροκόμων που ενημερώθηκαν για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων κι ακολούθησαν, η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου και η σύσκεψη για τη χορήγηση ζωοτροφών στα μαντρωμένα ζώα των μονάδων της Θεσσαλίας.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κουρέτας ζήτησε απ΄όλους να συνεργαστούν απόλυτα με τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες και να εφαρμόσουν αυστηρά όλα όσα προβλέπει η Ευρωπα’ι’κή Οδηγία, προσθέτοντας ότι, γίνεται τεράστια κτηνιατρική επιχείρηση ελέγχων στις κτηνοτροφικές μονάδες.

Από τους στοχευμένους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν εντοπίστηκαν άλλα δύο θετικά κρούσματα σε φάρμες, στις περιοχές Συκουρίου του δήμου Τεμπών και Δαμασίου του δήμου Τυρνάβου. Η εξέλιξη αυτή δείχνει ότι, οι έλεγχοι αποδίδουν και περιορίζεται περαιτέρω η εξάπλωση της νόσου. Η εκτίμηση είναι ότι μέχρι την Παρασκευή θα υπαρχει μία καθαρή επιδημιολογική εικόνα για τις κτηνοτροφικές μονάδες της Θεσσαλίας .

Τονίστηκε επίσης, η ανάγκη συνδρομής της Ελληνικής Αστυνομίας για την απαγόρευση μετακίνησης ζώων, καθώς από τον έλεγχο της εξάπλωσης κρίνεται το μέλλον της ελληνικής κτηνοτροφίας.

Πηγή: iSTIGMES

Νίκος  Βητσόπουλος

 

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Έρχεται βροχή στην Αθήνα τις επόμενες ώρες
Επόμενο άρθροΆρθρο Κασσελάκη στην «il Manifesto» για τις γαλλικές εκλογές: Ιστορική ευκαιρία η νίκη του Νέου Λαϊκού Μετώπου