Ογδόντα πέντε καινούργια βιβλία εκ των εκδόσεών του προσέφερε το Δ.Σ. του Συλλόγου Συμπαράστασης Κρατουμένων ο «Εσταυρωμένος», προκειμένου με τη σειρά τους οι κοινωνικοί λειτουργοί της αγροτικής φυλακής Κασσαβέτειας να τα προσφέρουν στους νεαρούς φυλακισμένους.

«Η 29χρονη εμπειρία μας (στη διακονία των φυλακών) μας δίδαξε πως ο καλύτερος φίλος του έγκλειστου είναι το καλό βιβλίο.

Βέβαια, για να ασχοληθεί κάποιος με το καλό και εποικοδομητικό βιβλίο θα πρέπει να έχει φθάσει σ’ ένα καλό πνευματικό επίπεδο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο «Εσταυρωμένος».

Προσθέτει δε ότι «η λειτουργία των σχολείων εντός των καταστημάτων κράτησης της πατρίδας μας, έχει ανεβάσει το μορφωτικό επίπεδο μιας ομάδας φυλακισμένων και αυτό είναι το ευχάριστο. Επίσης, οι Κοινωνικοί Λειτουργοί, που διακονούν με ζήλο και αγάπη στις φυλακές, έχουν τη δυνατότητα να προτείνουν βιβλία στους νεαρούς τρόφιμους προσφέροντας την ευκαιρία για μάθηση και σωφρονισμό».

Ο «Εσταυρωμένος» εδώ και 29 χρόνια έχει εκδώσει πάνω από 32 βιβλία, τα οποία προσφέρει δωρεάν και στα Ειδικά Καταστήματα Κράτησης Νέων.

Προηγούμενο άρθροΚικίλιας για Μάτι: Σκύβω με τεράστιο σεβασμό μπροστά στον ανείπωτο πόνο των οικογενειών
Επόμενο άρθροΤο «Freedom» θα είναι το επίσημο τραγούδι της εκστρατείας της