Άμεσα αντέδρασε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, μετά από καταγγελία που έγινε για ταφή ζώων που νοσούσαν από πανώλη και θάφτηκαν στην ουσία ζωντανά, χωρίς να τηρηθούν όσα προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία, με αποτέλεσμα στην περιοχή να αναδύεται έντονη δυσοσμία και να υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια Υγεία.

Ο περιφερειάρχης πραγματοποίησε σύσκεψη το απόγευμα της Τετάρτης 24 Ιουλίου, με την αντιπεριφερειάρχη της ΠΕ Τρικάλων και υπηρεσιακούς της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας.

Με απόφαση του κ. Κουρέτα αντικαθίσταται ο προϊστάμενος της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Τρικάλων και στη θέση του τοποθετείται άλλη κτηνίατρος της ΠΕ Τρικάλων.

Το πρωί της Πέμπτης 25 Ιουλίου θ’ αρχίσει πειθαρχική και διοικητική διερεύνηση του θέματος από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Επίσης, ο περιφερειάρχης θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα Τρικάλων για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών.

Πηγή: e-thessalia.gr

Νίκος  Βητσόπουλος

Προηγούμενο άρθροΟδηγοί φορτηγών θα ταξίδευαν με πλαστά ζυγολόγια και συνελήφθησαν στο λιμάνι του Βόλου
Επόμενο άρθροΠαρίσι 2024: Η τρομερή φωτογραφία των Αντετοκούνμπο, Γουόκαπ, Καλάθη, Παπανικολάου και Χουγκάζ με τους ολυμπιακούς κύκλους