Αλλο ένα περιστατικό απόπειρας απάτης βλέπει το φως της δημοσιότητας, καθώς επιτήδειοι τηλεφώνησαν σε ηλικιωμένη γυναίκα, στα Καλύβια Ελασσόνας, ισχυριζόμενοι ότι η κόρη της χτύπησε με το αυτοκίνητο, ένα κορίτσι 16 ετών στην Ελασσόνα και το σκότωσε.

Αρχικά, μία γυναικεία φωνή, προσποιούμενη την κόρη της γυναίκας, εκλιπαρούσε τη γυναίκα να τη βοηθήσει και να τις δώσει ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, για να μην πάει στη φυλακή.

Αμέσως μετά, μια ανδρική φωνή, προσποιούμενη τον αστυνομικό, ανέφερε στη γυναίκα, ότι η κόρη της σκότωσε ένα κορίτσι 16 ετών στην Ελάσσονα και χρειάζονται πολλά χρήματα για να μην πάει στη φυλακή.

Η ηλικιωμένη γυναίκα σοκαρισμένη, έκλεισε το τηλέφωνο και τηλεφώνησε στην κόρη της πριν ξαναπάρουν οι επιτήδειοι, η οποία την καθησύχασε και της εξήγησε ότι ήταν απατεώνες αυτοί που της τηλεφώνησαν.

Η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο της πρόληψης και της αποτροπής τέτοιων περιστατικών, συνιστά στους πολίτες,

• Να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να πείσουν τηλεφωνικά για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα πρόκλησης ατυχήματος από συγγενικό πρόσωπο.

• Να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με το πρόσωπο αυτό, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται οι άγνωστοι. Η επικοινωνία να γίνεται άμεσα, εάν είναι δυνατόν με άλλη τηλεφωνική συσκευή, για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο η «γραμμή» να είναι ακόμη ανοιχτή από τους δράστες, οι οποίοι δεν τερμάτισαν την προηγούμενη κλήση.

• Να έχουν πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνούν σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).

• Να μην ενδίδουν σε προτροπές για συνάντηση.

• Να δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να δώσουν χρήματα.

Σε κάθε περίπτωση οι πολίτες να επικοινωνούν με την Αστυνομία στο τηλέφωνο 100.

Πηγή: elassona884.gr

Νίκος  Βητσόπουλος

Προηγούμενο άρθροΚασσελάκης: Από τον Στουρνάρα στη Βουλή για τετ α τετ με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Συνάντηση με Γεροβασίλη
Επόμενο άρθροΓλίτωσα από καρκίνο και παραλίγο να πάω από έκρηξη και φωτιά