Στο Ελσίνκι της Φινλανδίας για να παρακολουθήσουν σεμινάριο με θέμα «Καλλιεργώντας τη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη» βρέθηκαν οι εκπαιδευτικοί του 4ου Νηπιαγωγείου Νέας Ιωνίας Βόλου, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ΚΑ122 Erasmus+ project με θέμα «Δημοκρατία, διαχείριση συγκρούσεων με νέες μεθοδολογίες και στρατηγικές συνεργασίας και καλλιέργεια της διαφορετικότητας».

Ήταν μία πολύ εποικοδομητική εβδομάδα, στη διάρκεια της οποίας οι εκπαιδευτικοί γνώρισαν το Φιλανδικό εκπαιδευτικό σύστημα, χαρακτηριστικά της χώρας, συζήτησαν για την διαπολιτισμική επίγνωση, γνώση και ικανότητα στην τάξη, συμμετείχαν σε πολλές δραστηριότητες και δράσεις σχετικά με το θέμα και γνώρισαν το μοντέλο του Hofstede’s για τη διαπολιτισμική ικανότητα.

Γνώρισαν, επίσης, τη Ρόδα της διαφορετικότητας, την προσωπική και την κοινωνική, μίλησαν για τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις που υπάρχουν σε κάθε χώρα, την κατανόηση και την επίλυση των διαφορών και τα εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην τάξη.

Παράλληλα, γνώρισαν τον πολιτισμό και την κουλτούρα του Ελσίνκι, παρακολούθησαν ξενάγηση με οδηγό στο κέντρο της πρωτεύουσας και εκδρομή σε ένα νησάκι στο Seurassari, όπου διατηρούν παραδοσιακά σπίτια από όλες τις περιοχές της Φιλανδίας. Επισκέφθηκαν μουσεία, εκκλησίες, τις γειτονιές και τα πολλά και πολύ όμορφα πάρκα τους, με ποδηλατόδρομους. Τέλος, δοκίμασαν το τοπικό παραδοσιακό φαγητό και τις γαστρονομικές παραδόσεις.

Προηγούμενο άρθροZAGORIN: Ανακοίνωσε προσλήψεις – Οι θέσεις εργασίας που προσφέρει
Επόμενο άρθροΧειροπέδες σε 23χρονο για ναρκωτικά