Στον καθορισμό και την κατανομή των θέσεων μόνιμων διορισμών ανά ειδικότητα θα προβεί μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας το υπουργείο Παιδείας. Χιλιάδες είναι οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί που αναμένουν τις σχετικές ανακοινώσεις ελπίζοντας ότι φέτος θα μπορέσουν να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα και να διοριστούν ως μόνιμοι εκπαιδευτικοί στα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά, τα γυμνάσια και τα λύκεια.
Η υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή τόνισε με δηλώσεις της στη «Θ» ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχουν πραγματοποιηθεί 10.000 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικοί. Σε σχέση με πέρυσι οι διορισμοί εκπαιδευτικών θα είναι τετραπλάσιοι στην πρωτοβάθμια, πενταπλάσιοι στην ειδική αγωγή, οκταπλάσιοι στο βοηθητικό και ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό. Μάλιστα 5.000 αναμένεται να ανήκουν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Μέσα στις επόμενες λίγες μέρες θα ανακοινωθούν από το υπουργείο Παιδείας οι κατανομές των θέσεων των ειδικοτήτων και στη συνέχεια οι εκπαιδευτικοί θα υποβάλλουν τις αιτήσεις για την κάλυψη των μόνιμων θέσεων. Μέχρι την έναρξη των μαθημάτων τον Σεπτέμβριο οι εκπαιδευτικοί θα βρίσκονται στα σχολεία τους».
Σημειώνεται πως τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια έχουν πραγματοποιηθεί ήδη κοντά στους 30.000 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, ενώ τώρα έρχονται να προστεθούν άλλοι 10.000. Οι συνεχείς συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών αλλά και η επιθυμία του υπουργείου παιδείας να καλύπτονται πλέον τα κενά όχι τόσο με αναπληρωτές, αλλά με μόνιμους εκπαιδευτικούς, οδηγεί στην εξέλιξη των διορισμών.
Βέβαια, παρά τον υψηλό αριθμό μόνιμων διορισμών τα τελευταία χρόνια, οι ανάγκες για προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών παραμένουν υψηλές. Ενδεικτικά πέρυσι προσλήφθηκαν κοντά στους 50.000 αναπληρωτές πανελλαδικά.
Ήδη οι δύο διευθύνσεις εκπαίδευσης στη Μαγνησία έχουν αποστείλει στο υπουργείο παιδείας τις καταστάσεις με τα οργανικά κενά.
Ο Διευθυντής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σωκράτης Σαβελίδης τόνισε πως από τον περασμένο Φεβρουάριο έχουμε αποστείλει τα στοιχεία με τα οργανικά κενά και πλέον αναμένουμε τις ανακοινώσεις του υπουργείου παιδείας για τον αριθμό αυτών των κενών που θα καλυφθούν με μόνιμους διορισμούς. Βέβαια υπάρχουν και οι παράγοντες του αριθμού των μεταθέσεων αλλά και των νέων σχολείων που έχουν ιδρυθεί και θα λειτουργήσουν από Σεπτέμβριο, οπότε θα παίξουν ρόλο στην κατανομή των θέσεων».
Στη Μαγνησία τα τελευταία χρόνια έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 200 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών και στις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης, με αποτέλεσμα να μην παρατηρούνται προβλήματα στη στελέχωση των σχολικών μονάδων. Επίσης καταγόμενοι από τη Μαγνησία με τις οικογένειές τους να βρίσκονται στον νομό, μπόρεσαν να αποκτήσουν οργανική θέση και να λυτρωθούν από την ταλαιπωρία της μετακίνησης σε άλλες περιφέρειες και του συνεπαγόμενου χωρισμού του οικογενειακού ιστού.
Επομένως στο ερώτημα, και από τους 10.000 φετινούς μόνιμους διορισμούς, αν θα δοθούν κάποιες θέσεις και στη Μαγνησία, δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν πως, όπως συνέβη τα προηγούμενα χρόνια, με την τοποθέτηση νεοδιορισμένων εκπαιδευτικών στον νομό, το ίδιο αναμένεται να συμβεί και φέτος.

Προηγούμενο άρθροΗ ΛΑΣ Βόλου για τον Μνημειακό Χώρο του Κοιμητηρίου Νέας Ιωνίας
Επόμενο άρθροΣοβαρό τροχαίο στον Βόλο – Τραυματίστηκε αναβάτης μηχανής