Οριακά καλύπτεται η κατανάλωση νερού του Βόλου από το δίκτυο της ΔΕΥΑΜΒ, σύμφωνα με το συντονιστικό όργανο επάρκειας νερού της επιχείρησης, που συνεδρίασε το πρωί της Τετάρτης 7 Αυγούστου και παρουσίασε τα στοιχεία παραγωγής-κατανάλωσης ενώ δόθηκαν οδηγίες ώστε μέχρι το τέλος του μήνα να εξασφαλιστεί η αδιάλειπτη υδροδότηση του δήμου.

Συμφωνία με την ενημέρωση που υπήρξε, οι βλάβες στο δίκτυο έχουν διπλασιαστεί σε σύγκριση με πέρυσι, εξαιτίας κυρίως της επιβάρυνσης που έχουν υποστεί οι υποδομές από τις καταστροφικές πλημμύρες και των πολύ υψηλών θερμοκρασιών, σε συνδυασμό με την παρατεταμένη ανομβρία.

Συγκεκριμένα, το συντονιστικό όργανο κατέληξε στα εξής συμπεράσματα:

”Υπάρχει, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, μικρότερη παραγωγή πηγαίων νερών, που οφείλεται στην εξαφάνιση 16 πηγών στην Καλιακούδα από τις θεομηνίες Daniel και Elias. Η ποσότητα που χάθηκε είναι της τάξης των 100 κυβικών μέτρων την ώρα.
Υπάρχει σημαντική εξοικονόμηση νερού λόγω της μείωσης των αφανών διαρροών, από τη λειτουργία του νέου δικτύου στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Αναλήψεως – Φιλιππίδη – Πλαστήρα – Αργοναυτών – Παπαδιαμάντη – Ζάχου κι επιπλέον, του εντοπισμού βλαβών σε αγωγούς που οδεύουν σε μεγάλα βάθη, της τάξης των 100 κυβικών μέτρων την ώρα.
Η κατανάλωση είναι περίπου ίση με την παραγωγή και ανέρχεται σε 48 – 49 χιλιάδες κυβικά μέτρα το 24ωρο.

Η συγκράτηση λειτουργίας του υδραγωγείου μπορεί να επιτευχθεί με μικρή μείωση της πίεσης λειτουργίας στην νυχτερινή ζώνη.

 

Παρά τις εκκλήσεις, δεν υπήρξε περιορισμός και ορθολογική χρήση στην κατανάλωση νερού. Μάλιστα, την εβδομάδα από 29 Ιουλίου μέχρι 4 Αυγούστου, η κατανάλωση ήταν ελαφρά αυξημένη σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα”.

Νίκος  Βητσόπουλος

Προηγούμενο άρθροΠαρίσι 2024 (Πάλη): Αποκλεισμός για την Πρεβολαράκη, χάθηκε η ευκαιρία των ρεπεσάζ
Επόμενο άρθροΔιακοπές: Για λίγους οι νησιωτικοί προορισμοί – Το όνειρο που έγινε… εφιάλτης