Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Μαγνησίας αναφέρει:

”Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς πλησιάζει και ήρθε η ώρα για συνετές αποφάσεις και ορθές επιλογές που αφορούν στη γλωσσομάθεια των παιδιών. Βασικά κριτήρια των επιλογών πρέπει να είναι η ποιότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας, η απόκτηση ουσιαστικής γνώσης της γλώσσας και η επίδοση των μαθητών. Πόλοι προσέλκυσης πελατών όπως η χαμηλή τιμή και οι δωρεάν παροχές δεν επιτρέπεται να αποσπούν την προσοχή των γονέων στη διαδικασία λήψης αποφάσεων που αφορούν το μέλλον των παιδιών μας.

Η ορθή εκπαίδευση των παιδιών είναι σοβαρή επένδυση και όχι απλά μία δαπάνη. Δεν πρέπει να την αντιμετωπίζουμε με επιπολαιότητα. Η παγκόσμια κοινότητα και αγορά έχει απαιτήσεις που καθημερινά αυξάνονται και οφείλουμε να προσφέρουμε στα παιδιά ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό περιβάλλον που θα τους προσφέρει τα εφόδια, τις γνώσεις και τις δεξιότητες που θα αποτελούν τα “όπλα” τους για την επιβίωση και εξέλιξή τους. Η εκπαίδευση είναι εφάμιλλη της διατροφής των παιδιών και οι εκπτώσεις δεν έχουν θέση σε αυτό το πλαίσιο.‘Όπως δεν θα βάζαμε την υγεία του παιδιού μας σε κίνδυνο δίνοντάς του μία τροφή αμφιβόλου ποιότητας απλά και μόνο γιατί τη βρήκαμε σε χαμηλή τιμή, έτσι δεν πρέπει να επιτρέπουμε να ‘τραφεί’ το μυαλό τους με αμφιβόλου ποιότητας εκπαίδευση απλά και μόνο γιατί είναι σε προσφορά.
Ο ασφαλέστερος τρόπος είναι οι γονείς να απευθύνονται σε επίσημα αδειοδοτημένα Κέντρα
Ξένων Γλωσσών. Συνετό είναι να επισκεφθούν περισσότερα από ένα ΚΞΓ και να συζητήσουν με τους εκπαιδευτικούς για το συνολικό πρόγραμμα σπουδών (όχι μόνο την πρώτη χρονιά) και την διαδικασία απόκτησης γνώσεων και δεξιοτήτων. Υπάρχει η δυνατότητα αναζήτησης των επίσημων ΚΞΓ της εκάστοτε περιοχής στη λίστα του ΕΟΠΠΕΠ και φυσικά η επικοινωνία με τον τοπικό σύλλογο Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν. Μαγνησίας που βρίσκεται στην Π. Μελά 43-45.

Ας αναφέρουμε κάποιους από τους λόγους που κάνουν το ΚΞΓ την απόλυτη επιλογή.

Α. Οι ιδιοκτήτες των ΚΞΓ – εκπαιδευτικοί γνωρίζουν το αντικείμενό τους σε βάθος, γνωρίζουν τις εφαρμογές των ξένων γλωσσών στην σύγχρονη κοινωνία, γνωρίζουν τη νομοθεσία που αφορά στην πιστοποίηση των ξένων γλωσσών, έχουν πρόσβαση στις εξελίξεις της διδασκαλίας των ξένων γλωσσών μέσα από τα συνέδρια, τα σεμινάρια και τις εκπαιδευτικές ημερίδες που παρακολουθούν οπότε μπορούν να συμβουλεύσουν σωστά κατά περίπτωση.

Β. Στην είσοδο του εκπαιδευτηρίου τους έχουν αναρτημένη την πινακίδα με το ονοματεπώνυμό τους και τον αριθμό αδείας ΕΟΠΠΕΠ, όπως ορίζει η νομοθεσία. Αυτό δείχνει το ήθος τους μιας και δεν κρύβονται από ελέγχους, έχοντας επιλέξει να πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές και φόρους και έχοντας εξοστρακίσει την αποτυχία από τη δουλειά τους καθώς και το πλάνο τους το οποίο έχουν θέσει σε εφαρμογή στην προσπάθεια να εκπληρώσουν το όραμά τους. Εξυπακούεται πως για να παραμείνουν στο ‘παιχνίδι’ καθημερινά ξεπερνούν τον εαυτό τους, όπως άλλωστε όλοι οι σοβαροί ελεύθεροι επαγγελματίες.

Γ. Το κόστος φοίτησης σε ένα ΚΞΓ είναι προσιτό παρά το ότι η ποιότητα των παρεχομένων
υπηρεσιών είναι υψηλή. Οι περισσότεροι επαγγελματίες δεν έχουν αυξήσει σημαντικά τα
δίδακτρά τους εδώ και χρόνια, παρόλο που τα πάντα γύρω μας ακριβαίνουν με ραγδαίους
ρυθμούς. Επομένως καλό είναι οι γονείς να μην πιέζουν για χαμηλότερα δίδακτρα ή θέτουν την τιμή ως πρώτο ή αποκλειστικό κριτήριο για τη γλωσσομάθεια των παιδιών τους. Εφιστούμε ιδιαίτερη προσοχή σε κραυγαλέες προσφορές και δωρεάν παροχές γιατί το πιο πιθανό είναι πως θα έχουν κόστος στην ποιότητα, και πολλές φορές τα δίδακτρα διπλασιάζονται σε μεγαλύτερες τάξεις. Άρα μιλάμε για ένα τρικ της πρώτης – δεύτερης χρονιάς με μελλοντικά κόστη.

Δ. Οι αίθουσες των ΚΞΓ είναι εξοπλισμένες με τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό που διαθέτει η αγορά της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης που απευθύνεται σε τάξη. Επίσης, είναι ελεγμένες από
μηχανικούς και υπάρχει πυρασφάλεια.

Ε. Τα τελευταία χρόνια της κρίσης παρατηρούμε με λύπη νέους επιστήμονες να εγκαταλείπουν την Ελλάδα επιδιώκοντας μια καριέρα στο εξωτερικό. Αναρωτηθήκατε ποτέ πού έμαθαν ξένες γλώσσες αυτού του επιπέδου; Γιατί οι συνεντεύξεις πλέον εντός και εκτός συνόρων γίνονται σε ξένες γλώσσες. Ποιος έχτισε τα θεμέλια ώστε αυτή η γενιά να μπορεί να ανταποκριθεί στο σύγχρονο παγκόσμιο περιβάλλον; Όλοι γνωρίζουμε την καθοριστική συμβολή των ΚΞΓ στην εκπαίδευση των Ελλήνων.

ΣΤ. Στα ΚΞΓ δεν γίνεται απλά διδασκαλία της ξένης γλώσσας. Η κουλτούρα της χώρας της οποίας τη γλώσσα μαθαίνει ένα παιδί ή ένας έφηβος γίνεται επίσης οικεία μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία. Επομένως όταν έρθει η ώρα αναχώρησης για το εξωτερικό για ανώτερες σπουδές, για εργασία ή και για τουρισμό, ο νέος ενσωματώνεται εύκολα στο νέο του περιβάλλον και κατανοεί τον τρόπο σκέψης των καινούργιων συμφοιτητών ή συνεργατών του.

Εμπιστευτείτε τα Αδειοδοτημένα Κέντρα Ξένων Γλωσσών της περιοχής σας και τους καθηγητές που τα στελεχώνουν διαθέτοντας τις πλήρεις γνώσεις για την ολοκληρωμένη εκπαίδευση των παιδιών μας.  Είναι ανάγκη και χρέος μας ως γονείς να διασφαλίσουμε το μέλλον των παιδιών μας”!

Νίκος  Βητσόπουλος

Προηγούμενο άρθροΟμοσπονδία Συλλόγων Οικογένειας ΚΕΘΕΑ για την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για την «Ολοκλήρωση της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης
Επόμενο άρθροΠΑΟΚ: Χωρίς Ότο και Εκόνγκ κόντρα στη Μάλμε