Με απόφαση του περιφερειάρχη Δημήτρη Κουρέτα, λόγω της δύσκολης κατάστασης που βιώνει η Αττική με τις φωτιές, αναβλήθηκαν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, όλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις των φεστιβάλ. Την απόφαση έλαβε ο Περιφερειάρχης δηλώνοντας πως, δεν είναι δυνατόν η Θεσσαλία που έχει δοκιμαστεί σκληρά από δραματικά καιρικά φαινόμενα, να μην συμπαρασταθεί ηθικά και ανθρωπιστικά στην τεράστια καταστροφή που συμβαίνει αυτές τις ώρες στην Αθήνα. Ωστόσο στο Σαραντάπορο Ελασσόνας όπου ήταν προγραμματισμένη για το βράδυ της Δευτέρας 12 Αυγούστου η συναυλία του Φίλιππου Πλιάτσικα με τον Κώστα Τουρνά, μετά από κάποια καθυστέρηση, ξεκίνησε, με πλήθος κόσμου να έχει συγκεντρωθεί για να απολαύσει τους δυο μεγάλους τραγουδοποιούς.

Κατά πληροφορίες του onlarissa.gr, υπήρξε επικοινωνία μεταξύ τη περιφέρειας και των διοργανωτών, του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Σαρανταπόρου Ελασσόνας, με τους ιθύνοντες της περιφέρειας να εμμένουν στην απόφαση για αναβολή ΟΛΩΝ των εκδηλώσεων.

Ωστόσο, στο Σαραντάπορο πάρθηκε η απόφαση να γίνει κανονικά η συναυλία, με τον Φίλιππο Πλιάτσικα να βγαίνει στη σκηνή και δια μικροφώνου να δηλώνει τη συμπαράσταση όλων, στην Αθήνα που έχουν πληγεί από τη φωτιά και περνούν δύσκολες ώρες, τονίζοντας ότι ο ίδιος ξέρει καλά διότι έχει περάσει κι εκείνος παρόμοια κατάσταση καθώς το σπίτι του είναι στο δάσος και προσπαθούσε να σβήσει φωτιά κάποια στιγμή με το λάστιχο, τονίζοντας επίσης πως: «Τα τραγούδια μας λένε πολλά και παρηγορούν τον κόσμο, δεν είναι μόνο διασκέδαση, είμαστε εδώ και δίνουμε κύμα ελπίδας και αισιοδοξίας στους ανθρώπους που παλεύουν με τις φλόγες στην Αθήνα αυτή την ώρα».

Μετά τη διεξαγωγή της συναυλίας, παρά την απόφασή του, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δ. Κουρέτας με ανάρτηση του εξέφρασε την δυσαρέσκειά του παρότι συνομίλησε με τον ίδιο τον τραγουδιστή, τονίζοντάς του ότι δεν πρέπει να γίνει η συναυλία. Δείτε την ανάρτησή του:

”Γύρισα πριν λίγο από μια επιχείρηση της πυροσβεστικής στην Αμπελια Φαρσάλων που είχε αίσιο τέλος. Στο δρόμο δέχθηκα τηλέφωνο από συνεργάτες μου που ήταν σε περιοχή που ήταν να γίνει μουσική εκδήλωση την οποία με εντολή μου είχε ακυρωθεί όπως και άλλες στη Θεσσαλία. Μου είπαν ότι οι τραγουδιστές και ο μάνατζερ δεν θέλει να ακυρώσει την εκδήλωση όπως και οι τοπικοί παράγοντες. Λέω δώστε μου τον τραγουδιστή .
Του λέω σας παρακαλώ δεν γίνεται άνθρωποι να καίγονται και μεις ταρατατζούμ και εννιά έχει ο μήνας. Και μου λέει
Εμένα δεν με ενδιαφέρει. Εγώ θα τραγουδήσω.
Πιστεύω ότι πρέπει να έγινε η εκδήλωση.
Αφήνω τον μουσικό στην χλεύη σας”.

Πηγή: onlarissa.gr

Νίκος  Βητσόπουλος

Προηγούμενο άρθροΤι λένε τα ζώδια για σήμερα Τρίτη 13 Αυγούστου 2024
Επόμενο άρθροΣαν σήμερα 13 Αυγούστου