Επιτροπή της Μαγνησίας θα επισκεφθεί σήμερα τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα

Στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στη Λάρισα, προκειμένου να επιδιώξουν συνάντηση με τον περιφερειάρχη Δημήτρη Κουρέτα, θα μεταβούν σήμερα, Τρίτη, κτηνοτρόφοι της Μαγνησίας. Επιτροπή κτηνοτρόφων θα ζητήσει επίσημη ενημέρωση από τον κ. Κουρέτα για την πανώλη, πώς έφθασε στη Θεσσαλία και τι έχει γίνει μέχρι στιγμής και θα αιτηθούν κτηνίατρος να επισκεφθεί τον νομό και να ενημερώσει για όλα τα αναγκαία μέτρα που θα πρέπει να λαμβάνονται για την προστασία των κοπαδιών.

Σύμφωνα με τον κτηνοτρόφο Ηλία Μπούτλα, οι κτηνοτρόφοι της Μαγνησίας, όπου δεν έχει καταγραφτεί κρούσμα πανώλης, φροντίζουν ήδη στο μέτρο της πρόληψης να αποφεύγουν συναντήσεις κοπάδι με κοπάδι και να προχωρούν σε όλες τις απαιτούμενες απολυμάνσεις κάθε φορά που ένα αυτοκίνητο επιστρέφει στο ποιμνιοστάσιο ή όταν αυτοκίνητα επισκέπτονται τους χώρους για να πάρουν γάλα.

«Χρειαζόμαστε επίσημη και υπεύθυνη ενημέρωση από κτηνίατρο που θα μπορέσει να απαντήσει και στις αγωνίες μας», σημείωσε ο κ. Μπούτλας, με αφορμή την προχθεσινή ενημερωτική συγκέντρωση που είχαν οι κτηνοτρόφοι στο Διμήνι για να συζητήσουν για την πανώλη, που αποτελεί ένα νέο χτύπημα στον κλάδο.

«Ζήσαμε φωτιές, δύο πλημμύρες και τώρα την πανώλη. Δεν είναι μόνο το ζωικό κεφάλαιο που χάθηκε στις φωτιές ή στις διπλές πλημμύρες. Η απώλεια εισοδήματος είναι κάτι που δεν αναπληρώνεται. Σκεφτείτε ότι αν ένας κτηνοτρόφος έβγαζε 500 – 600 κιλά γάλα την ημέρα, ήταν ένα έσοδο 1.000 ευρώ. Αυτό το εισόδημα χάθηκε και δεν αναπληρώνεται με αποζημιώσεις», τόνισε ο κ. Μπούτλας.

Προηγούμενο άρθροΣτον Λαύκο σήμερα όμορφη εκδήλωση με μουσική και ποίηση
Επόμενο άρθροΔήμαρχος Νοτίου Πηλίου: Αναγκαία τα έργα ορεινής υδρονομίας