Πολύ ζεστός θα είναι ο Δεκαπενταύγουστος στο Βόλο και στη Μαγνησία γενικότερα, όπως και σε όλη τη Θεσσαλία. Στο Βόλο το θερμόμετρο θα δείξει μέχρι 37 βαθμούς ανήμερα της γιορτής της Μεγαλόχαρης στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας, με την αναζήτηση δροσιάς να οδηγεί σίγουρα σε διάφορα υψόμετρα του Πηλίου.

Ομως, από την Παρασκευή 16 Αυγούστου θ’ αρχίσει πτώση των μέγιστων θερμοκρασιών. Συγκεκριμένα, στον Βόλο το θερμόμετρο θα δείξει μέχρι 34 βαθμούς, το Σάββατο μέχρι 33 και την Κυριακή μέχρι 32 βαθμούς Κελσίου, ενώ βροχή, δυστυχώς δεν φαίνεται στον ορίζοντα.

Βέβαια, στον κάμπο της Μαγνησίας, δηλαδή στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Ρήγα Φεραίου και στον Αλμυρό, το θερμόμετρο θα επιμείνει σε μέγιστες θερμοκρασίες μεταξύ 37 και 38 βαθμών ως την Κυριακή.

Οσον αφορά το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς δείχνει όλη τη Θεσσαλία με κίτρινο χρώμα τον Δεκαπενταύγουστο, κατηγορία κινδύνου 3 (υψηλός),ενώ στις Σποράδες το χρώμα είναι πορτοκαλί, που σημαίνει πολύ μεγάλος κίνδυνος φωτιάς, άρα χρειάζεται μεγάλη προσοχή!!

Νίκος  Βητσόπουλος

Προηγούμενο άρθροΡωμανός για Κασσελάκη: Fake news, fake υιοθεσία πυρόπληκτου σκύλου, fake ενσυναίσθηση… όλα για τα likes
Επόμενο άρθροΠέθανε στέλεχος του ΚΚΕ στη Μαγνησία-Ηταν μέλος του Συνδικάτου Οικοδόμων