Και τον Αύγουστο συνεχίζεται η ίδια εικόνα με το νερό της ΔΕΥΑΜΒ, που φτάνει στις βρύσες των δημοτών, στο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου. Αλλωστε, η παρατεταμένη ανομβρία δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα στην ποιότητα του νερού.

Σύμφωνα με το δελτίο παρακολούθησης πόσιμου νερού της ΔΕΥΑΜΒ στο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου, δηλαδή για τους πρώην δήμους, Βόλου, Νέας Ιωνίας και Αισωνίας, οι τιμές των ιόντων χλωρίου βρίσκονται πολύ πάνω από το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο των 250mg/l σε διάφορες περιοχές και συγκεκριμένα, 317 στο Σαμπάναγα, 321 στο Φυτόκο, 323 στα Μελισσιάτικα, 328 στον Αγιο Σπυρίδωνα, 331 στη ΜΕΤΚΑ, 457 στο δημαρχείο Βόλου, 459 στον Αγιο Κωνσταντίνο, 461 στην πλατεία Ελευθερίας, 473 στην Αγία Βαρβάρα και 498mg/l στο πάρκο της Καλλιθέας!!

Αντίθετα, μέσα στα επιτρεπόμενα όσον αφορά την περιεκτικότητα σε ιόντα χλωρίου, βρίσκεται το νερό, στις Αλυκές, στη Νέα Δημητριάδα, στο Σέσκλο και στο Διμήνι.

Ιδανική είναι η τιμή, σταθερά, στην κοινόχρηστη βρύση κάτω από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου Ιωλκού με μόλις 7 mg/l σε χλωριόντα.

Ανάλογη η εικόνα και στη σκληρότητα, η οποία κυμαίνεται από 28 βαθμούς στο Σέσκλο ως 45 στο Σαμπάναγα, ενώ και εδώ η βρύση στον Αγιο Γεώργιο έχει ιδανική σκληρότητα μόλις 11 βαθμών.

Συμπέρασμα: Ολα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν!!!

Νίκος  Βητσόπουλος

Προηγούμενο άρθροΠιερία: Σύλληψη άνδρα για απάτες σε βάρος ηλικιωμένων – Τους είχε αρπάξει χιλιάδες ευρώ και κοσμήματα
Επόμενο άρθροΑπίστευτο Συμβάν στην Κρήτη! Πάπιες Σαγηνεύονται από τη Μουσική της Ιπτάμενης Πιανίστριας Έλενας Ξυδιά