Η Παγκόσμια Ημέρα Φωτογραφίας καθιερώθηκε από το 2010 στις 19 Αυγούστου, με στόχο να παροτρυνθούν φωτογράφοι διεθνώς να επικοινωνήσουν μέσω της τέχνης της φωτογραφίας. Αφορμή για την επιλογή της συγκεκριμένης ημέρας υπήρξε η εφεύρεση της νταγκεροτυπίας (daguerreotype), μια φωτογραφική διαδικασία η οποία αναπτύχθηκε από τους Γάλλους Louis Daguerre και Joseph Nicephore Niepce το 1837. Στις 9 Ιανουαρίου 1839 η Γαλλική Ακαδημία Επιστημών δημοσίευσε επίσημα τη διαδικασία της νταγκεροτυπίας και στις 19 Αυγούστου του ίδιου έτους η Γαλλική κυβέρνηση αγόρασε το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και παρουσίασε την εφεύρεση ως ένα δώρο στον κόσμο, ελεύθερο δικαιωμάτων. Η νταγκεροτυπία ήταν η εξέλιξη της ηλιογραφίας και πρόδρομος της φωτογραφικής εμφάνισης όπως αυτή εξελίχθηκε και καθιερώθηκε μέχρι τα τέλη του 19ου αιώνα, με ορόσημο την αντικατάσταση της φωτογραφικής πλάκας με το φιλμ από τον George Eastman το 1884.

Στο Βόλο, η καθηγήτρια εικαστικών και ερασιτέχνης φωτογράφος Μυρτώ Κα’ι’οπούλου, έγραψε σχετικά:

”Για το μικρό μου αφιέρωμα επέλεξα πέντε αγαπημένες λήψεις από τις πρώτες μου με αναλογική μηχανή, όταν, κάπου κατά τα τέλη της δεκαετίας του ’80, άρχισα να κάνω βόλτες στους δρόμους (και όχι μόνο), αποτυπώνοντας σε ασπρόμαυρο φιλμ ο,τι μου τραβούσε το ενδιαφέρον. Εδώ σε ψηφιοποιημένη μορφή.
Και τώρα, +-35 χρόνια μετά, ακόμα φωτογραφίζω γιατί… η εσωτερική ανάγκη που με σπρώχνει να το κάνω παραμένει ισχυρή, χωρίς να μου εξηγεί τον λόγο. Φωτογραφίζω γιατί… έτσι μου αρέσει.
Χρόνια πολλά”!
Μπορεί να είναι ασπρόμαυρη εικόνα 3 άτομα, χήνα και κύκνος
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Μπορεί να είναι ασπρόμαυρη εικόνα 1 άτομο και κείμενο
Μπορεί να είναι ασπρόμαυρη εικόνα 3 άτομα
Μπορεί να είναι ασπρόμαυρη εικόνα 1 άτομο και κείμενο
Νίκος  Βητσόπουλος
Προηγούμενο άρθροΑχιλλέας Μπέος: Ολοι τους και μόνος μου;
Επόμενο άρθροΕπιθεώρηση Εργασίας: Σχεδόν ο ένας στους τέσσερις εργοδότες πιάστηκε να παρανομεί