Την Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2024, με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιου για την αποκατάσταση από φυσικές καταστροφές και την κρατική αρωγή, κ. Χρήστου Τριαντόπουλου πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με αυτοδιοικητικούς παράγοντες της Μαγνησίας με αντικείμενο την αποκατάσταση και βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας μετά από φυσικές καταστροφές. Η συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αλμυρού με τη συμμετοχή, του Γενικού Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη, του βουλευτή, κ. Χρήστου Μπουκώρου, του Δημάρχου Αλμυρού, κ. Δημήτρη Εσερίδη, του Δημάρχου Ρήγα Φεραίου, κ. Δημήτρη Νασίκα, του Δημάρχου Ζαγοράς – Μουρεσίου, κ. Κώστα Καραγεωργίου, του Αντιδημάρχου Βόλου, κ. Μιχάλη Καπουρνιώτη, του Αντιδημάρχου Νοτίου Πηλίου, κ. Αποστόλη Δανέλλου, ενώ μέσω τηλεδιάσκεψης συμμετείχαν οι Δήμαρχοι των νησιών των Βορείων Σποράδων.

 

Ο Υφυπουργός, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, σημείωσε πως «η στήριξη της Κυβέρνησης προς τους Δήμους της Θεσσαλίας, συμπεριλαμβάνοντας και αυτούς της Μαγνησίας, συνεχίζεται για να αποκατασταθούν οι σημαντικές ζημιές μετά τις φυσικές καταστροφές που έπληξαν και πίεσαν την περιοχή. Προς αυτή την κατεύθυνση, εγκρίθηκε νέα έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 3,9 εκατ. ευρώ προς δήμους της Μαγνησίας για να προχωρήσουν στις σχετικές αποκαταστάσεις, συμπεριλαμβάνοντας και παρεμβάσεις στην αγροτική οδοποιία των πληγεισών από τις φυσικές καταστροφές περιοχών. Η στήριξη θα συνεχιστεί σε ένα πλαίσιο στενής συνεργασίας με τους δήμους της περιοχής, όπως γίνεται και με όλους τους δήμους της Ελλάδας».

 

Νίκος  Βητσόπουλος

Προηγούμενο άρθροΑποχαιρετούν τον Νίκο Τσούκα η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας και ο Σύλλογος Αποφοίτων Παιδοπόλεων
Επόμενο άρθροΑνδρουλάκης: Η ΝΔ δεν θα ηττηθεί με συγκολλήσεις κορυφής, αλλά με κοινωνικές και πολιτικές συμμαχίες στη βάση