Με ανακοίνωσή του ο βουλευτής Μαγνησίας Αλέξανδρος Με’ι’κόπουλος αναφέρει:

”Την Τρίτη, 13 Αυγούστου 2024, μετά από σημαντική καθυστέρηση, ενεργοποιήθηκε η β’ φάση της πλατφόρμας που αφορά την υποβολή της τελικής αίτησης.
◇ Παρότι εντάσσονται στο ΦΕΚ των δικαιούχων, δεκάδες πληγέντες αλιείς της Μαγνησίας που έσπευσαν να υποβάλουν τις τελικές αιτήσεις, ενημερώθηκαν με αυτοματοποιημένο μήνυμα ότι «δεν πληρούν τα κριτήρια ενίσχυσης», χωρίς περαιτέρω διευκρίνιση.
☞ Το γραφείο του αρμόδιου Υπουργού υπεύθυνου για την Κρατική Αρωγή έσπευσε να ενημερώσει ότι το πρόβλημα που έχει προκύψει με τις αιτήσεις των αλιέων αναμένεται να επιλυθεί, ωστόσο μία μόλις ημέρα πριν την εκπνοή της προθεσμίας ο κίνδυνος να μείνουν οι αλιείς εκτός ενισχύσεων είναι σοβαρός.
◇ Η συντριπτική πλειοψηφία των αλιέων της Μαγνησίας που υπέβαλαν αίτηση έλαβαν απορριπτική απάντηση, με το ζήτημα που έχει προκύψει να αφορά τη φύση της απασχόλησης τους ως ειδικού καθεστώτος και τη μη υποβολή τρίμηνης δήλωσης ΦΠΑ, μέσω της οποίας η πλατφόρμα υπολογίζει την απώλεια τζίρου.
◇ Ζητήματα και ασάφειες έχουν προκύψει και με πληθώρα αιτήσεων από όλους τους επαγγελματικούς κλάδους των δικαιούχων.
◇ Οι εκπρόσωποι των φοροτεχνικών της περιοχής καταγγέλλουν μάλιστα ότι η εξαιρετικά περιοριστική προθεσμία για την υποβολή των τελικών αιτήσεων – μόλις δέκα ημέρες! – και μάλιστα συμπεριλαμβανομένων των 15 ημερών του Αυγούστου, όπου η πλειοψηφία των λογιστικών γραφείων που διαχειρίζονται τις αιτήσεις βρίσκονται σε άδεια, καθιστά εξαιρετικά δυσχερή την ορθή υποβολή των αιτήσεων και την εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων.
Κάλεσα τους αρμόδιους Υπουργούς:
⓵ Να επιλύσουν άμεσα το πρόβλημα που έχει προκύψει με την υποβολή των αιτήσεων των πληγέντων αλιέων της Μαγνησίας και
⓶ Να ικανοποιήσουν το αίτημα επαγγελματιών και φοροτεχνικών της περιοχής για παράταση της λειτουργίας της πλατφόρμας έως την 30η Σεπτεμβρίου 2024”.
Νίκος  Βητσόπουλος
Προηγούμενο άρθροΑνδρουλάκης: Η ΝΔ δεν θα ηττηθεί με συγκολλήσεις κορυφής, αλλά με κοινωνικές και πολιτικές συμμαχίες στη βάση
Επόμενο άρθροΧρ. Τριαντόπουλος: Νέα έκτακτη χρηματοδότηση 3,5 εκατ. ευρώ στο Δήμο Κιλελέρ για έργα αποκατάστασης μετά τις πλημμύρες του 2023