Τέλος στο μαρτύριο εκατοντάδων γονέων στον Βόλο μπήκε χθες μετά την ανακοίνωση της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) για τα πολυπόθητα voucher, προκειμένου να μπορέσουν να κάνουν αιτήσεις για την εγγραφή των παιδιών τους σε βρεφικούς, παιδικούς σταθμούς και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης.

Τα οριστικά αποτελέσματα ανακοινώθηκαν, τελικά, χθες το πρωί, μετά από μία σειρά αναβολών της ημερομηνίας, ήδη, από παραμονή του Δεκαπενταύγουστου.

Η πρόσβαση στην ηλεκτρονική εφαρμογή των οριστικών αποτελεσμάτων είναι δυνατή με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ των αιτούντων με τη χρήση των κωδικών taxisnet.

Ο αριθμός των έγκυρων αιτήσεων των παιδιών ανήλθε σε 225.202 και λαμβάνουν voucher 173.363 παιδιά και ΑμεΑ. Ικανοποιήθηκαν στο σύνολό τους όλες οι αιτήσεις με πλήρη φάκελο που αφορούσαν παιδιά προσχολικής ηλικίας (βρέφη και προνήπια), για την εγγραφή τους σε σταθμούς όλων των κατηγοριών (104.581) καθώς και παιδιά και ΑμεΑ, ωστόσο εκτός επιδότησης έμειναν 51.839 αιτήσεις για φιλοξενία σε ΚΔΑΠ.

Σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο αποδόθηκαν voucher σε 1.336 περισσότερα παιδιά και άτομα με αναπηρία, για να εγγραφούν σε δομές ΚΔΑΠ ΑμεΑ και σε 106 περισσότερα παιδιά σχολικής ηλικίας για να εγγραφούν σε δομές ΚΔΑΠ.

 

Προηγούμενο άρθροΧωρίς ρεπό εδώ και εβδομάδες οι υπάλληλοι καθαριότητας στη Σκιάθο
Επόμενο άρθροΣτο Νοσοκομείο Βόλου αγοράκι και δύο νεαροί