O Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλης Μπασδάνης και επαγγελματικοί φορείς του νομού, σε συνέντευξη τύπου στο Βόλο για το θέμα των νεκρών ψαριών στις θάλασσες του νομού, μίλησαν για δυσφήμιση της περιοχής με ολέθριες συνέπειες.

Ο κ. Μπασδάνης είπε ότι, δεν υπήρξε καμία προνοητικότητα στη διαχείριση των υδάτων, παρά την επισήμανση του προβλήματος κι έτσι έχουμε αυτά τα ολέθρια αποτελέσματα για τον τόπο. Πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για την απομάκρυνση των ψαριών με ειδικό σκάφος και για την απορρόφηση της επιπλέουσας ρύπανσης. Επίσης, πρέπει να ενισχυθούν οικονομικά οι επιχειρήσεις γύρω από τον Παγασητικό και οι αλιείς της περιοχής για τη μεγάλη ζημιά που υπέστησαν.

Η πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Δωροθέα Καναβιτσά επισήμανε ότι, ένα μήνα πριν κλείσει η φετινή άσχημη για τη Μαγνησία τουριστική περίοδος, όλες οι επιχειρήσεις στο παραλιακό μέτωπο αναγκάζονται να κλείσουν. Τρεις ημέρες ακούμε μόνο δικαιολογίες κι όχι λύσεις. Ο Βόλος καταστρέφεται, και κάποιοι πρέπει να κατανοήσουν ότι ο Παγασητικός δεν είναι η λύση για να αρδεύεται η Λάρισα.

Ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕ Β. Σποράδων κ. Κώστας Τσουράπας μίλησε για απαξίωση του νομού από θεσμικούς φορείς.

Επαγγελματίας της περιοχής Αλυκών Βόλου μίλησε για επιχειρήσεις που ήδη κλείνουν λόγω του προβλήματος και ξενοδοχεία που αδειάζουν από τουρίστες.

Ο Πρόεδρος του ΕΣΒ Απόστολος Οντόπουλος ζήτησε να υπάρξουν άμεσα μέτρα ενίσχυσης του τουρισμού και της εστίασης που δέχθηκαν καίριο πλήγμα, λίγο πριν την ολοκλήρωση της τουριστικής περιόδου, ενώ κάλεσε όσους αισθάνονται αρμόδιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

 

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Μαγνησίας κ. Στέφανος Στεφάνου τόνισε ότι, αυτό το φαινόμενο βάζει την ταφόπλακα και την τελεία στην όποια επιχειρηματική δραστηριότητα, ζητώντας άμεσες αποζημιώσεις στα καταστήματα εστίασης που εμπλέκονται άμεσα με το θέμα.

Νίκος  Βητσόπουλος

Προηγούμενο άρθροO Κουέντιν Ταραντίνο θέλει να κάνει θέατρο
Επόμενο άρθροΔημήτρης Κουρέτας: Δύσκολο το φαινόμενο με τον Παγασητικό-Εκλεισε το θυρόφραγμα