Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα η πρώτη μάχη του Στέφανου Τσιτσιπά στο US Open.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, Νο 11 στην παγκόσμια κατάταξη αντιμετωπίζει τον Ελληνοαυστραλό Θανάση Κοκκινάκη (Νο 86), με στόχο τη νίκη-πρόκριση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο συγκεκριμένος αγώνας «άνοιξε» το πρόγραμμα στην 2η ημέρα του τουρνουά.

Στο παρελθόν οι δυο αθλητές έχουν έρθει αντιμέτωποι μία φορά και συγκεκριμένα το Australian Open του 2021, όπου ο Τσιτσιπάς είχε καταφέρει να επικρατήσει με 3-2 σετ.

Όποιος τενίστας νικήσει θα συναντήσει στον επόμενο γύρο, ένα εκ των Μπόρζες – Κορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι στο US Open τη νίκη κατακτά όποιος τενίστας κερδίσει τρία σετ.

Χωρίς τηλεοπτική κάλυψη το παιχνίδι

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως συνέβη και με τον αγώνα της Μαρίας Σακκάρη τη Δευτέρα, ο αγώνας του Τσιτσιπά δεν μεταδίδεται από τα δύο κανάλια του Eurosport (1&2). 

O λόγος είναι ότι το κεντρικό Eurosport, το οποίο βρίσκεται στη Γαλλία, αποφασίζει για τα ματς που θα μεταδοθούν κι αυτά συνήθως είναι από τα δύο κεντρικά court, Arthur Ashe και Louis Armstrong. 

Από την πλευρά του το ελληνικό Eurosport με τη σειρά του, υποχρεούται να ακολουθήσει το πρόγραμμα των αγώνων που θα τους δώσουν οι Γάλλοι.

Έχασε το πρώτο σετ ο Στέφανος

Στο πρώτο σετ ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρέθηκε από νωρίς να κυνηγά τον Θανάση Κοκκινάκη στα games.

Κι αυτό γιατί δέχτηκε break με το καλημέρα από τον αντίπαλό του, ο οποίος υπερασπιζόμενος το σερβίς του έκανε το 2-0.

Εν συνεχεία ο Τσιτσιπάς περίμενε την ευκαιρία του για να πάρει το σερβίς του πίσω, η οποία του παρουσιάστηκε στο 8o game, όπου κατάφερε να ισοφαρίσει σε 4-4, παίρνοντας μάλιστα ακολούθως για πρώτο φορά την πρωτοπορία στα games (5-4).

Με τον Κοκκινάκη να υπερασπίζεται το σερβίς του είχαμε νέα ισοπαλία στο ματς (5-5), πριν οι δύο τενίστες λύσουν τελικά τις διαφορές τους στο τάι μπρέικ (6-6).

Εκεί ο Κοκκινάκης πήρε προβάδισμα με 6-1 και παρά την προσπάθεια του Στέφανου, ο οποίος με ένα ντεμαράζ μείωσε σε 6-5, κατάφερε να βρει τον έβδομο κερδισμένο πόντο που του χάρισε το πρώτο σετ.

Ισοφάρισε ο Τσιτσιπάς

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας άρχισε με break το δεύτερο σετ, ωστόσο ήρθε άμεσα η απάντηση από τον Ελληνοαυστραλό, ο οποίος ισοφάρισε σε 1-1.

Ακολούθως οι δύο τενίστες, είτε εύκολα είτε δύσκολα, κράτησαν το σερβίς τους, με το σκορ στα games να φτάνει στο 4-4 και τα πάντα να δείχνουν σε απόλυτη ισορροπία στο σετ.

Σε εκείνο το σημείο πάντως ο Τσιτσιπάς βρήκε το πολυπόθητο break, που έψαχνε και έκανε το 5-4, για να κλείσει εν τέλει το σετ, ισοφαρίζοντας σε 1-1 με 6-4.

Νέο προβάδισμα Κοκκινάκη

Στην αρχή του τρίτου σετ ο Τσιτσιπάς φαινόταν πιο φρέσκος από τον αντίπαλό του, ωστόσο τα αναξιοποίητα break points τού στέρησαν την ευκαιρία για κάποιο break.

Έτσι ο Κοκκινάκης, ανεβάζοντας την απόδοσή του στην τελική ευθεία του σετ, κατάφερε να σπάσει αυτός το σερβίς του Στέφανου, κάνοντας το 6-3 με συνολικά τρία συνεχόμενα κερδισμένα games.

Έτσι ο Ελληνοαυστραλός πήρε εκ νέου το προβάδισμα στα σετ με 2-1, βάζοντας δύσκολα στον «Tsitsifast», ο οποίος καλείται να βγάλει αντίδραση για να ισοφαρίσει αρχικά και να έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει τη νίκη σε πέμπτο σετ.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΔυο τροχαία ατυχήματα την Τρίτη στο Βόλο!!!!
Επόμενο άρθροΑποσύρονται λόγω των ψόφιων ψαριών οι Γαλάζιες Σημαίες από 6 ακτές του Δήμου Βόλου