Ο πολιτικός μηχανικός του Ο.Λ.Β, π. Αντιδήμαρχος Βόλου και π. Αντινομάρχης Μαγνησίας, Ηλίας Ξηρακιάς, αναφερόμενος στα όσα τραγικά συμβαίνουν με τα νεκρά ψάρια στον Παγασητικό, ανέφερε τα εξής:

”Σκηνή 1: Η θάλασσα στο λιμάνι έχει πλημμυρίσει από ψόφια ψάρια που έρχονται από τη σήραγγα της Κάρλας μαζί με τα πλημμυρικά νερά.
Σκηνή 2: Ο Μπέος που αρνούνταν, παρά τα αιτήματα της αντιπολίτευσης, κάθε συζήτηση για τα νερά της Κάρλας, τώρα που το πρόβλημα έγινε χιονοστιβάδα τρέχει στην παραλία με τις κάμερες και παρουσιάζει στο πανελλήνιο το θέαμα.
Σκηνή 3: Ο Περιφερειάρχης ενημερώνει ότι θα κλείσει το θυρόφραγμα της σήραγγας κι ο ΟΛΒ προσπαθεί για τη συλλογή των ψαριών.
Ο τρομερός Daniel μας έβγαλε μεν από τα συνηθισμένα, αλλά δεν θα ξεχάσουμε ούτε πως λειτουργεί το έργο της Κάρλας, ούτε ποιος έχει αρμοδιότητες.
Η Κάρλα είναι πλέον μια τεχνητή λίμνη, ένα έργο περίκλειστο με αναχώματα κι αν ποτέ γεμίσει ο υπερχειλιστής οδηγεί τα νερά στη σήραγγα και στον Παγασητικό. Η λίμνη λοιπόν, δεν γέμισε με τις πλημμύρες αντίθετα είχε περιθώρια και για άλλα 50 εκ. κυβικά. Τα νερά της βροχής πλημμύρισαν τις αγροτικές εκτάσεις έξω από τα “τείχη” της λίμνης.
Για να μην πλημμυρίζουν όμως τα χωράφια κατασκευάσθηκε δίπλα στη λίμνη ένα τεράστιο αντλιοστάσιο στη θέση “Πέτρα” (κοντά στο αεροδρόμιο) που διοχετεύει τα νερά της βροχής μέσα στη λίμνη. Ένα μικρότερο αντλιοστάσιο υπάρχει επίσης και από την πλευρά των Καναλίων.
Ήρθε όμως ο Daniel κι ανέτρεψε τα πάντα. Έφερε 600 εκατ. κυβικά νερά που σκέπασαν και τα αντλιοστάσια. Έτσι, όλα τα νερά είχαν ως μόνη διέξοδο τη σήραγγα προς το λιμάνι του Βόλου.
Σχεδόν ένα χρόνο μετά αποκαλύφθηκε ότι, το αντλιοστάσιο των Καναλίων επισκευάσθηκε και λειτουργεί. Το ίδιο ισχύει κατά μείζονα λόγο και για τη λειτουργία του αντλιοστασίου της “Πέτρας”.
Η Δημοτική Αρχή(ΔΑ) έχει τις δικές μεγάλες ευθύνες για την ποιότητα ζωής των πολιτών της πόλης, είτε στο πλαίσιο των στενών αρμοδιοτήτων της, είτε στο πλαίσιο της διεκδίκησης λύσεων για τα προβλήματα, σε συνεργασία με την πολιτεία, ή, την Περιφέρεια.
Για το θέμα των πλημμυρικών νερών, που κατακλύζουν το λιμάνι εδώ και ένα χρόνο, όλοι συζητούσαν εναλλακτικές λύσεις ακόμη και νέας σήραγγας προς το Αιγαίο, πλην του Δήμου Βόλου που ήταν ο άμεσα πληττόμενος.
Η ΔΑ συνέχιζε όπως κάνει εδώ και δέκα(10)χρόνια, να βλέπει να μεγάλα προβλήματα της πόλης (αερορύπανση, αντιπλημμυρική θωράκιση, υδροδότηση της πόλης, κυκλοφοριακό κ.λπ. ) ως παρατηρητής, απαγορεύοντας συζητήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, υβρίζοντας και χυδαιολογώντας αυτούς που πραγματικά αγωνιούν για την πόλη και τολμούν να αμφισβητήσουν την “αυθεντία της”. Δυστυχώς η αδιαφορία αυτή βρίσκει την πόλη και πάλι εκ των υστέρων μπροστά σε ένα τεράστιο πρόβλημα”.
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο
Νίκος  Βητσόπουλος
Προηγούμενο άρθροΑνοίγει ο δρόμος για ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές – Τι ανατρέπει τα δεδομένα
Επόμενο άρθροΔημοτικό Συμβούλιο Βόλου: Ενταση στη διάρκεια της λογοδοσίας της δημοτικής αρχής χωρίς…..την παρουσία του δημάρχου!!