Ειδικό δίχτυ-πλέγμα τοποθετήθηκε το πρωί της Πέμπτης στην παραλία του Βόλου, μπροστά στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, για να συγκρατεί τα νεκρά ψάρια που εκβράζει η θάλασσα και να γίνεται πιο εύκολα η συγκέντρωσή τους.

Οπως δήλωσε η αντπεριφερειάρχης Αννα Μαρία Παπαδημητρίου, έχουν συγκεντρωθεί ως τώρα 100 τόνοι νεκρών ψαριών που θα πάνε για καύση στη συμβεβλημένη με την Περιφέρεια, εταιρεία, που είναι στη Λάρισα, με σύμβαση που είχε υπογράψει ο προηγούμενος περιφερειάρχης, το Νοέμβριο του 2021.

Επιπλέον ανέφερε ότι δεν υπήρξε καμία συνεννόηση μεταξύ των υπηρεσιών για να αποφευχθεί το φαινόμενο και η περισυλλογή γίνεται με ευθύνη της Περιφέρειας που θα πληρώσει τους εργολάβους με κωδικό της πολιτικής προστασίας, γιατί δεν υπάρχει κάποιος που να έχει την ευθύνη διαχείρισης του Παγασητικού.

Το ειδικό δίχτυ που τοποθετήθηκε στον Ξηριά μπήκε διότι μειώθηκε η ροή του αρδευτικού νερού, καθώς ολοκληρώθηκε ο κύκλος των ποτισμάτων αγροτικών εκτάσεων, πρόσθεσε η κα. Παπαδημητρίου κι εξέφρασε το φόβο ότι, από τη στιγμή που το νερό δεν περνά υπάρχει κίνδυνος πλημμυρισμού κάποιων εκτάσεων και τα συνεργεία εντατικά για να επισκευαστεί το αντλιοστάσιο της Πέτρας και να οδηγήσει τα νερά πίσω στον ταμιευτήρα της Κάρλας.

Τέλος υποστήριξε ότι, η Δικαιοσύνη είναι αυτή που θα διερευνήσει ποιος ευθύνεται και σε ποιο κομμάτι για τα όσα έγιναν στον Παγασητικό.

Βόλος: Πλέγμα ανάσχεσης νεκρών ψαριών τοποθετείται στο λιμάνι – Φόβοι για πλημμυρισμό εκτάσεων με το κλείσιμο του θυροφράγματος

Πηγή: ΕΡΤ Βόλου

Νίκος  Βητσόπουλος

 

Προηγούμενο άρθροΣάλος με την ανάρτηση του Μάριου Αθανασίου για την απόπειρα βιασμού κοπέλας – «Πρόκειται για ανακρίβεια αλλά αυτό που εισέπραξα ήταν σοκαριστικό»
Επόμενο άρθροΥπάλληλοι του Δήμου Βόλου μαζεύουν τα νεκρά ψάρια που ξέβρασε η θάλασσα σε παραλίες της πόλης