Η απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί ως συνέπεια των επιπτώσεων των περυσινών πλημμυρικών φαινομένων με την εμφάνιση εκατομμυρίων νεκρών ψαριών στον Παγασητικό, καταδεικνύει με τον ποιο εμφατικό τρόπο την ανάγκη επαγρύπνησης των πολιτών, για τη διασφάλιση της προστασίας του ευαίσθητου οικοσυστήματος του Παγασητικού, τη διασφάλιση και προστασία της δημόσιας υγείας και την προστασία της τοπικής οικονομίας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Σύλλογος για την Προστασία και Ανάδειξη του Παγασητικού,”Ο Παγασητικός μας Ενώνει”, καλεί Συλλόγους, Σωματεία και Φορείς σε κοινή σύσκεψη το Σάββατο 31 Αυγούστου 2024 στο αμφιθέατρο του Τ.Ε.Ε. (στην οδό 2ας Νοεμβρίου) και ώρα 19.00, προκειμένου να συζητηθούν τα περιβαλλοντικά προβλήματα του Παγασητικού κόλπου (επιβάρυνση από τα νερά της λίμνης Κάρλας με νεκρά ψάρια και φερτές ύλες, εγκατάσταση πλατφόρμας LNG) και τα μέτρα πρόληψης. Η σύσκεψη θα είναι ανοικτή για τους πολίτες.

Σκοπός της σύσκεψης είναι η κατάθεση προτάσεων και η λήψη αποφάσεων γι’ ανάληψη συντονισμένων δράσεων (παραστάσεις διαμαρτυρίας σε αρμόδια υπουργεία και φορείς, κινητοποιήσεις κλπ.) προκειμένου ν’ αναδειχθεί η απαίτηση της κοινωνίας της Μαγνησίας να ληφθούν μέτρα που θα αποτρέπουν οριστικά επί πλέον επιβαρυντικές καταστάσεις, με επανάληψη παρόμοιων φαινομένων και να επιλυθούν το συντομότερο τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στον Παγασητικό κόλπο το τελευταίο διάστημα.

Νίκος  Βητσόπουλος

Προηγούμενο άρθροΜε λευκά βαν οι καλεσμένοι στο γαμήλιο δείπνο
Επόμενο άρθροΜακρινίτσα Πηλίου: Απαράδεκτη εικόνα στις βρύσες της κεντρικής πλατείας