Σε ανακοίνωσή του ο συνδυασμός ”Δυναμικά Μπροστά” του Δήμου Νοτίου Πηλίου, αναφέρει για τη δύσκολη κατάσταση στον Παγασητικό:

”Έκπληκτοι παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες την οικολογική καταστροφή που συντελείται στον Παγασητικό. Μια καταστροφή με τεράστιες επιπτώσεις στην περιβαλλοντική, οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου μας.

Εμβρόντητοι παρατηρούμε δήμαρχο και περιφερειάρχη να μαλώνουν αντί να πρωτοστατήσουν κάθε ένας με τις δυνάμεις του για την αντιμετώπιση της ζημιάς. Λες και έχει σημασία αυτή την ώρα, την ώρα της καταστροφής ποιος φταίει για αυτό που συνέβη ή ποιανού αρμοδιότητα είναι η ανάληψη πρωτοβουλιών.

Και από την άλλη, επίσης έκπληκτοι παρατηρούμε την αδιαφορία και αδράνεια της κεντρικής εξουσίας. Λες και δεν καταστρέφεται ένας ολόκληρος κόλπος αλλά και η οικονομική ζωή που υπάρχει γύρω από αυτόν. Πρωτοκλασάτοι Υπουργοί και μάλιστα του τόπου μας, λάμπουν δια της απουσίας τους την ώρα που θα έπρεπε να προστρέξουν και να αναλάβουν  δράση. Γιατί πιστεύουμε ότι η καταστροφή είναι τόσο μεγάλη που ξεφεύγει από τα στενά τοπικά ή περιφερειακά πλαίσια.

Η παράταξή μας είχε διακηρύξει προεκλογικά ότι ο Παγασητικός κινδυνεύει και πρέπει να αναληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες για τη σωτηρία του.

Επειδή κάθε κρίση γεννά ευκαιρίες και με αφορμή την οικολογική καταστροφή που συντελείται τώρα, καλούμε όλους τους φορείς εξουσίας, τοπικούς, περιφερειακούς και κυβερνητικούς να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την παρούσα αλλά και τη μελλοντική σωτηρία του Παγασητικού”.

Νίκος  Βητσόπουλος

Προηγούμενο άρθροΣάκης Κατσούλης και Ηλίας Βρεττός ανέβηκαν στην κορυφή του Ολύμπου με τις συντρόφους τους
Επόμενο άρθροEuropa League: Οι πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού