Ιδιαίτερα αιχμηρός κατά του δημάρχου Βόλου ήταν ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο, Νίκος Παπαπέτρος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, το πρωί της Πέμπτης στο Βόλο.

Υποστήριξε ότι, ένα χρόνο από τότε που οι πλημμύρες έπληξαν το Βόλο, τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν είναι μεγάλα, αλλά, θα μπορούσαμε να μειώσουμε τις συνέπειες.
Για την οδοποιία είπε ότι, δεν έχει αποκατασταθεί στο σύνολο των δημοτικών ενοτήτων που οδηγούν στο Πήλιο, όπως ο δρόμος Μακρινίτσας – Κουκουράβας και ο δρόμος που οδηγεί στις Αηδονοφωλιές και αφορά στο δήμο, όπως και η σιδηροδρομική σύνδεση του Βόλου με τη Λάρισα που δεν έγινε. Στο λιμάνι του Βόλου δεν έχει γίνει ακόμη εκβάθυνση και δεν μπορούν να το προσεγγίσουν μεγάλα επιβατηγά πλοία και κρουαζιερόπλοια. Επίσης οι αποζημιώσεις των πολιτών που επλήγησαν είναι ελάχιστες. Ακρίδες εδώ και 10 χρόνια έχουν πέσει στην πόλη μας.

Για την κατάσταση στον Παγασητικό επεσήμανε ότι, όταν ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Χρ. Βενέτης είπε πει ότι πρέπει να βάλουμε προστατευτικά πλέγματα και κροκάλες δε θα φτάναμε σε σημείο να γεμίσουμε με ψάρια. Δε θάβονται ψάρια στις 5 το απόγευμα. Το θέμα αντιμετωπίζεται με συνεργασία πολλών φορέων και οι συναρμόδιοι φορείς είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση που έχει την ευθύνη του ΤΟΕΒ, ο πρώην φορέας της Κάρλας και  η Κεντρική Πολιτεία.  Ο δήμαρχος ζήτησε να κάνουν μαζικές αγωγές οι επιχειρηματίες, αλλά, δεν αντιλαμβάνεται ότι είναι συνυπεύθυνος και ο δήμος για τις καταστροφές που υπέστησαν. Στη χερσαία ζώνη λιμένος αρμοδιότητα έχει και ο Δήμος Βόλου, δεν είναι μόνο ο ΟΛΒ που έχει τη διαχείριση της παραλίας. Το μόνο που ξέρει είναι να κάνει εγκαίνια σε κτίριο που δεν λειτουργεί, όπως το Δημοτικό Θέατρο Βόλου και το ανοιχτό κολυμβητήριο. Ο τρόπος που επιχειρεί να λειτουργήσει το δημοτικό συμβούλιο είναι να αποκλείσει κάθε φωνή αντίθετη και να αποκλείσει τον διάλογο. Η δημοκρατία στην πόλη  δεν είναι ενός ανδρός Αρχή, κατέληξε ο κ. Παπαπέτρος.

Από την πλευρά του, ο σύμβουλος της ίδιας παράταξης και πρόεδρος του ΙΣΜ Χρήστος Βενέτης ανέφερε ότι, ο δήμαρχος μετά τις καταστροφές κάνει σόου, είναι η επιτομή του πολιτικού απατεώνα και ποτέ δεν φταίει σε κάτι. Έχουμε σοβαρό πρόβλημα αέριας ρύπανσης. Πολλές φορές τον έχουμε συμβουλεύσει αλλά δε μας ακούει. Το νερό είναι χαμηλής ποιότητας στα όρια της ακαταλληλότητας. Για τα νερά του Παγασητικού τον είχαμε προειδοποιήσει. Δίνει παραστάσεις καθημερινά και κοροϊδεύει τους πολίτες με την ανεπάρκειά του.

 

Επίσης ο δημοτικός σύμβουλος του ίδιου συνδυασμού Μάρκος Βαξεβανόπουλος είπε ότι, υπάρχει υδράργυρος στη βρύση στα Μελισσιάτικα και βαρέα μέταλλα στο νερό, ενώ τακτική της δημοτικής Αρχής είναι εκφοβισμός κι έλεγχος της πληροφορίας. Ρέουν πηγές στο Πήλιο αναξιοποίητες. Υπάρχει κακή διαχείριση. Υπάρχει αγώνας να σταματήσει να καίει σκουπίδια η ΑΓΕΤ κι ο δήμος χωρίς αξιοπρέπεια παίρνει χορηγίες. Για τα νεκρά ψάρια, υπήρχε φορέας διαχείρισης της Κάρλας που έχει ενσωματωθεί στο υπουργείο Περιβάλλοντος.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο όλη τη συνέντευξη.

Νίκος  Βητσόπουλος

Προηγούμενο άρθροΑποφυγή κινήσεων που δημιουργούν εντάσεις ζήτησε ο Γεραπετρίτης από τον Φιντάν – Στο τραπέζι και το Κυπριακό
Επόμενο άρθροΣάλος με την ανάρτηση του Μάριου Αθανασίου για την απόπειρα βιασμού κοπέλας – «Πρόκειται για ανακρίβεια αλλά αυτό που εισέπραξα ήταν σοκαριστικό»