Απίστευτο κι όμως αληθινό και προπάντων ελληνικό. Η Επιχειρηματίας που έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για ατύχημα με βαρύτατο τραυματισμό παιδιού στη Χαλκίδα το 2009 και είναι υπόδικη για το θάνατο 13χρονης Σερά’ι’νας Χουλιάρα, στο λούνα παρκ του Αλμυρού το 2019, πήρε άδεια εγκατάστασης των παιχνιδιών της στην ετήσια εμποροπανήγυρη από το Δήμο Λάρισας, παρά το γεγονός ότι όρος στην προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού από το δήμο, ήταν να προσκομίσουν οι ενδιαφερόμενοι ”απόσπασμα ποινικού μητρώου έκδοσης του τελευταίου τριμήνου, από το οποίο να προκύπτει ότι δεν έχει καταδικαστεί σε αδίκημα σχετικό με την άσκηση της επαγγελματικής του δραστηριότητας”.

Γι’ αυτή την υπόθεση η επιχειρηματίας έχει παραπεμφθεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας με αμετάκλητο βούλευμα το οποίο αποκαλύπτει ότι η ίδια αποδίδει την πλήρη ευθύνη για το δυστύχημα στο θύμα, ισχυριζόμενη ότι το παιδί είχε ενεργήσει επιπόλαια και απερίσκεπτα, ενώ παράλληλα, αποκαλύπτεται ότι είχε επιστρατεύσει ψευδομάρτυρα που είχε δηλώσει σε τηλεοπτικές εκπομπές ότι είχε δει το παιδί να σηκώνεται όρθιο στο μηχάνημα για να χαιρετίσει φίλους της!!!! Όταν ο ίδιος μάρτυρας κλήθηκε να καταθέσει, παρουσιάσθηκε με τον δικαστικό του συμπαραστάτη λόγω της βαριάς νοητικής του υστέρησης και παραδέχθηκε ότι την ώρα του δυστυχήματος βρισκόταν στο σπίτι του.

Η υπόθεση του Αλμυρού που πέντε χρόνια μετά δεν έχει εισαχθεί σε δίκη, ενώ για το προηγούμενο ατύχημα της Χαλκίδας, η δικαστική κρίση έχει τελεσιδικήσει κρίνοντας την 78xρονη σήμερα επιχειρηματία αμετάκλητα ένοχη.

Στο δήμο Λάρισας όμως, προχθές 28 Αυγούστου, η επιχειρηματίας κρίθηκε πλειοδότρια και πήρε την άδεια εγκατάστασης του λούνα παρκ για το πανηγύρι, που ξεκινά στις 15 Σεπτεμβρίου.

Το ερώτημα είναι, ποιος έκανε τον έλεγχο του φακέλου που θα έπρεπε υποχρεωτικά, βάσει της προκήρυξης από το δήμο, να περιλαμβάνει πρόσφατο απόσπασμα ποινικού μητρώου.

Πηγή: Protothema.gr

Νίκος  Βητσόπουλος

 

Προηγούμενο άρθροΠέθανε 80χρονος στο Βόλο
Επόμενο άρθροΕκστρατεία Βολιωτών επαγγελματιών στη Λάρισα για να διαμαρτυρηθούν στην Περιφέρεια για την τραγωδία του Παγασητικού