Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το φεστιβάλ Χόρτου Νοτίου Πηλίου φιλοξενεί το χορωδιακό 10ήμερο με την Camerata Vocalis του πανεπιστήμιου του Tübingen και τη συμμετοχή χορωδών από την Ελλάδα και άλλες χώρες. Υπό την καθοδήγηση του μαέστρου Philipp Amelung και την πιανιστική συνοδεία της Ιωάννας Σιοπούδη το 50μελές σύνολο θα παρουσιάσει δύο συναυλίες μαγευτικής χορωδιακής μουσικής στα χωριά του Λαύκου και του Χόρτου την 1 και 2 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα. Αντιπροσωπευτική ποίηση του γερμανικού ρομαντισμού που με τον πιο αριστοτεχνικό τρόπο οι συνθέτες Μπραμς, Σούμπερτ, Σούμαν και Μέντελσον έχουν δημιουργήσει έργα για χορωδία. Πρόκειται για τα έργα:

Aus tiefer Not schrei ich zu dir του Felix Mendelssohn
Schicksalslied του Johannes Brahms
Deutsche Messe του Franz Schubert
An die Sterne του Robert Schumann για διπλή χορωδία.
Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με την οικονομική υποστήριξη του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας ενώ το 40ο Φεστιβάλ στο Χόρτο Δήμου Νοτίου Πηλίου τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.
Προηγούμενο άρθροΤαλαιπωρία για 923 επιβάτες – Στο λιμάνι της Καβάλας επέστρεψε το πλοίο «Διαγόρας» – Σύρθηκε στον λιμενοβραχίονα
Επόμενο άρθροΑμεση μεταφορά τριών ατόμων στο Νοσοκομείο Βόλου