Ο κ. Βασίλης Δ. Αναγνωστόπουλος, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τ. πρόεδρος του Κέντρου Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων έστειλε στο Δ.Σ. του Συλλόγου την παρακάτω επιστολή:
«Αγαπητοί μου φίλοι και συνεργάτες,
Σας γνωστοποιώ με βαριά καρδιά ότι για λόγους προσωπικούς παραιτούμαι από την προεδρία του ΚΕΒΙΜΑΣΥ.
Ασφαλώς παραμένω ενεργό μέλος του Σωματείου μας και είμαι πάντα στη διάθεσή σας.
Με εκτίμηση και εμπιστοσύνη,
Β.Δ. Αναγνωστόπουλος, ομ. καθηγητής- τ. πρόεδρος του ΚΕΒΙΜΑΣΥ».
Στη θέση του, αναλαμβάνει ως πρόεδρος η κ. Γιώτα Κούγιαλη.
Η ιδέα για την ίδρυση του Κέντρου Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων γεννήθηκε μεταξύ τριών φίλων, του τ. προέδρου του ΚΕΒΙΜΑΣΥ κ. Β.Δ. Αναγνωστόπουλου, του δημοσιογράφου Γιάννη Μαντίδη και του αλησμόνητου Κώστα Λιάπη. Από την ίδρυσή του το 2013 παμψηφεί πρόεδρος ήταν ο κ. Αναγνωστόπουλος, ο οποίος με την εμπειρία, το κύρος,  επιτυχημένες ενέργειες κι έντονη συμμετοχή σε όλα σχεδόν τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, καθιέρωσε το Σύλλογο στη συνείδηση του Μαγνησιώτικου κοινού.
Στις εκδηλώσεις του ΚΕΒΙΜΑΣΥ ξεχώρισαν ως τώρα, η Παμμαγνησιώτικη Έκθεση Βιβλίου το 2014 στο Βόλο και τα Τιμητικά Αφιερώματα για τους συγγραφείς του τόπου μας: Ιάσονα Ευαγγέλου (2014) στην Εξωραϊστική Λέσχη Βόλου και Κώστα Λιάπη (2015), Ηλία Λεφούση (2016), Γιώργο Θωμά (2016) και Απόστολο Παπαθανασίου (2017) στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, κτήριο Παπαστράτου.
Τιμήθηκε η τοπική βιβλιοπαραγωγή με την έκδοση «Ανθολογία Μαγνησιωτών Συγγραφέων» (2019) και οι μεγάλες ιστορικές επέτειοι με την έκδοση των συλλογικών έργων «Επιβιώσεις του Εικοσιένα σε γραπτά κείμενα συγγραφέων της Μαγνησίας» (2021) και «Εκατό χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή» (2022) με κείμενα Μαγνησιωτών συγγραφέων.
Με αφορμή την επέτειο των δέκα χρόνων του ΚΕΒΙΜΑΣΥ από της ίδρυσής του και με σκοπό να προβληθούν οι Μαγνησιώτες συγγραφείς και το έργο τους συγκεντρώθηκε, με περισσή φροντίδα και κατόπιν ανοικτής πρόσκλησης των συγγραφέων που επιθυμούσαν να συμμετάσχουν, ένα ισχυρό δείγμα της συγγραφικής παρουσίας στη Μαγνησία κατά τη δεκαετία 2013 – 2023 και εκδόθηκε το βιβλίο «ΤΑ ΔΕΚΑΧΡΟΝΑ του Κέντρου Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων – Η βιβλιακή παραγωγή των μελών».
Η νέα πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του ΚΕΒΙΜΑΣΥ εύχονται στον κ. Βασίλη Αναγνωστόπουλο να έχει ευζωία, μακροζωία και να συνεχίσει να συνδράμει με τις γνώσεις και τις ιδέες του.
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, μελετάει και γυαλιά
Νίκος  Βητσόπουλος
Προηγούμενο άρθροΚακοκαιρία: Δέντρο έπεσε σε προαύλιο σχολείου στο Περιστέρι
Επόμενο άρθροΚι άλλα νεκρά ψάρια τη νύχτα στον Παγασητικό λόγω………βροχής – Ως πότε αυτό το ”έγκλημα”;;;;;