Την παραίτηση του Προέδρου του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ Αργ. Κοπάνα, ζητά με ερώτησή της στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, Θάνο Θεοδώρου, η παράταξη «Συμμαχία για τον Βόλο».

Τα μέλη της παράταξης επικαλούνται δηλώσεις του κ. Κοπάνα ότι έχουν ήδη καθαριστεί πάνω από 1000 φρεάτια, ενώ με τη βροχή για λίγη ώρα το βράδυ της Παρασκευής 30 Αυγούστου, πλημμύρισαν δρόμοι στο Πολεοδομικό Συγκρότημα.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

”Στις 19.08.2024 ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ Αργύριος Κοπάνας δήλωνε σε πανηγυρικές δηλώσεις του στα Μ.Μ.Ε. ότι ο καθαρισμός των φρεατίων είναι καθημερινός και ότι είχαν ήδη καθαριστεί πάνω από 1000 φρεάτια.
Χαρακτηριστική η δήλωση του, «ήδη, το τελευταίο δίμηνο, έχουν καθαριστεί πάνω από 1000 φρεάτια» τόνισε ο Αργύρης Κοπάνας και συνέχισε λέγοντας, «η προτεραιοποίηση και η ιεράρχηση στηρίζεται στην εμπειρία της υπηρεσίας όσον αναφορά τις περιοχές και τα σημεία όπου εκδηλώνονται πλημμυρικά φαινόμενα ύστερα από βροχοπτώσεις».
Ωστόσο στη βροχόπτωση της 30ης Αυγούστου 2024 κεντρικοί δρόμοι της πόλης όπως, Ερμού, Αγ. Νικολάου, Σπυρίδη, Δημητριάδος, Γκλαβάνη, Λαρίσης, γρήγορα μετατράπηκαν σε χειμάρρoυς, μετά από μόλις 5-10 λεπτά βροχής. Είναι προφανές ότι εάν η βροχή διαρκούσε περισσότερο θα προκαλούνταν, γι’ άλλη μια φορά, καταστροφές σε καταστήματα και ιδιοκτησίες.
Η πραγματικότητα κατέδειξε ότι ο κ. Κοπάνας ψευδώς καθησύχαζε και διαβεβαίωνε τους πολίτες ότι τα φρεάτια έχουν καθαριστεί, ενώ είχε γνώση της πραγματικής κατάστασης.
Κατόπιν αυτών ερωτάται ο Δήμαρχος:
Θα ανεχτεί τον κ. Κοπάνα στη διατήρησή του στη θέση του Προέδρου Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ, ο οποίος ανερυθρίαστα ψεύδεται δημοσίως στους πολίτες του Βόλου. Σε τι ενέργειες πρόκειται να προβεί;
Ερωτάται η Δημοτική Αρχή:
– Πότε επιτέλους θα ολοκληρωθεί ο καθαρισμός των φρεατίων, δοθέντος ότι ήδη έχει παρέλθει ένα έτος από την κακοκαιρία DANIEL;
– Τι άμεσα μέτρα πρόκειται να λάβετε ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια περιστατικά”;

Νίκος  Βητσόπουλος

Προηγούμενο άρθροΣτον Βόλο ο Πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης-Το πρόγραμμά του
Επόμενο άρθροΗ Νέα Δημοκρατία καταδικάζει την επίθεση στο γραφείο της Έλενας Ράπτη – Έριξαν μπογιές