Από το δημαρχείο της Νίκαιας Λάρισας, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε το απόγευμα της Δευτέρας για το «Στρατηγικό σχέδιο για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας – φράγματα, υποδομές και έργα υδρονομίας». Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε όλα τα έργα από το δημαρχείο Κιλελέρ.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα έργα ορεινής υδρονομίας, τα φράγματα και τα αρδευτικά δίκτυα που θα βοηθήσουν, όπως είπε, να μην σημειώνεται σπατάλη του νερού, ενώ θα θωρακίσουν τη Θεσσαλία από την κλιματική κρίση, τις πλημμύρες και τη λειψυδρία. Χαρακτήρισε προίκα που θα μείνει στη Θεσσαλία, τον Οργανισμό Διαχείρισης Υδάτων, γιατί θα φέρει ισορροπία στα νερά της περιοχής.

Το συνολικό κόστος θα ξεπεράσει τα 3 δις ευρώ, με τα σημαντικότερα έργα να είναι αυτά των φραγμάτων σε, Ενιπέα, Πύλη και Μουζάκι και τη διώρυγα μεταφοράς νερού από τον ταμιευτήρα της Γυρτώνης στη λίμνη Κάρλα.

Ολ’ αυτά θα γίνουν μαζί με τα έργα αποκατάστασης από την Περιφέρεια Θεσσαλίας που αφορούν παρεμβάσεις σε ποταμούς και χειμάρρους, με το ποσό να φτάνει τα 42 εκατ. ευρώ, όπως είπε ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Κουρέτας.

Αυτά θα συνδυαστούν με τον ΟΔΥΘ που θ’ αναλάβει το γενικότερο δίκτυο νερού και θα παίρνει άμεσα αποφάσεις σημείωσε ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θοδωρής Σκυλακάκης παρουσίασε τα έργα ορεινής υδρονομίας που ”είχαν εγκαταληφθεί” και ο Γκίκας Χαρδούβελης, εκπροσωπώντας την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, μίλησε για χρηματοδότηση μιας σειράς έργων, από τον τραπεζικό κλάδο.

Οπως καταλαβαίνετε δεν αναφέρθηκε καμία σκέψη για σύνδεση της Λίμνης Κάρλας με το Αιγαίο, ώστε να μην διοχετεύονται νερά της περιοχής στον Παγασητικό με τις πρόσφατες τραγικές συνέπειες, αλλά και με όσα δεν είναι ορατά αλλά μπορούν να επηρεάσουν την υγεία……Ο Θεός να βάλει το χέρι του!!!

Νίκος  Βητσόπουλος

Προηγούμενο άρθροΧρήστος Μαραβέλιας Καθηγητής Ιχθυολογίας στο PALMOSEV: Ο Παγασητικός έγινε ο ΧΥΤΑ της Θεσσαλίας-Πιο πολύ φοβάμαι γι’ αυτά που δεν φαίνονται
Επόμενο άρθροΠροανήγγειλε Γουίλιαν ο Ολυμπιακός! – Zougla