Επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου στο Δημαρχείο του Βόλου, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, στο οποίο συμμετείχαν, ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Χρήστος Κέλλας κι ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος.
Σε δηλώσεις του μετά την σύσκεψη με τον δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο, ο κ. Σκυλακάκης δήλωσε ότι το φαινόμενο με τα νεκρά ψάρια στον Παγασητικό ήταν ένα έκτακτο περιστατικό, εξαιτίας του Daniel, ενώ για το θυρόφραγμα της Κάρλας, απάντησε: «Αυτό αφορά τη διαχείριση των αρδευτικών υδάτων και είναι ένα θέμα, το οποίο θα το κρίνει η δικαιοσύνη».
Πάντως, ο Υπουργός Περιβάλλοντος επιχείρησε να οδηγήσει την κουβέντα στο τι θα γίνει από εδώ και πέρα με τον Παγασητικό, απαντώντας στις ερωτήσεις που δέχτηκε από τους δημοσιογράφους για το εάν το Υπουργείο που προΐσταται, έπρεπε να δράσει νωρίτερα ώστε να μην καλυφθεί ο Παγασητικός από νεκρά ψάρια.
Οι κ. Κέλλας και Τριαντόπουλος αναφέρθηκαν στα μέτρα ανακούφισης των αλιέων και των επιχειρηματιών που επλήγησαν, χωρίς να λείψουν τα……μακάβρια αστειάκια.
Και επειδή οι σχέσεις…..στοργής με τους πολίτες είναι σε…..υψηλό επίπεδο, έξω από το Δημαρχείο βρίσκονταν άνδρες των ΜΑΤ για να αποτρέψουν την προσέγγιση και την είσοδο πολιτών στο χώρο της σύσκεψης.
Πολίτες ανέφεραν ότι είχε κανονιστεί ακρόαση πολιτών και δημοτικών συμβούλων από το Κυβερνητικό Κλιμάκιο και συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος κ Σκυλακάκη, για την τεράστια Οικολογική και Οικονομική Καταστροφή στον Παγασητικό, αλλά……προέκυψε αυτό.
Έστειλαν διμοιρία των ΜΑΤ στο Δημαρχείο του Βόλου για συγκέντρωση 30-35 πολιτών (εικόνες) - Γεγονότα
Νίκος  Βητσόπουλος
Προηγούμενο άρθροΠροανήγγειλε Γουίλιαν ο Ολυμπιακός! – Zougla
Επόμενο άρθροΑπαγορεύεται το κολύμπι σε παραλίες του Παγασητικού-Προβλέπονται κυρώσεις στους παραβάτες