”Διεπιστημονική Ομάδα” για την Κάρλα και τον Παγασητικό στα πρότυπα του Σχεδίου που εκπόνησε με την ανάληψη των καθηκόντων της η νέα Περιφερειακή Αρχή για την Ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας, θα συσταθεί ύστερα από πρόταση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα. Η απόφαση λήφθηκε ως επείγουσα ανάγκη και επιστέγασμα της πολύωρης διευρυμένης σύσκεψης της Τρίτης στην ΠΕ Μαγνησίας με τους φορείς της Μαγνησίας, για τη διαχείριση της επόμενης ημέρας της σοβαρής κρίσης με τα νεκρά ψάρια που κατέληξαν στον Παγασητικό.
Ο κ. Κουρέτας μετά από μία παραγωγική συζήτηση με τους εκπροσώπους των φορέων της Μαγνησίας ανακοίνωσε πως η Περιφέρεια στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα στείλει προς όλους (και στους εμπλεκόμενους στην διαχείριση του ζητήματος) επιστολή για να οριστούν εκπρόσωποι, όπως έγινε για το σχέδιο ανασυγκρότησης που βγήκε περίπου ταυτόχρονα με τους Ολλανδούς. Αυτή η ”Διεπιστημονική ομάδα” θ’ αποτελείται από επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς και θα καταλήξει σε κάποια συμπεράσματα που θα είναι η απαρχή για να πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο τέλος του χρόνου όπου θα κατατεθούν οι απόψεις για το πως πρέπει να γίνει η διαχείριση της Κάρλας και του Παγασητικού”.
Ο Περιφερειάρχης στην έναρξη της συζήτησης έθεσε και την πρόταση της Περιφερειακής Αρχής για την αναγκαιότητα πιθανής σύστασης Φορέα Διαχείρισης του Παγασητικού ως υποσυνόλου του ΟΔΥΘ, ενώ επανέφερε στη δημόσια συζήτηση την πρόταση της Περιφέρειας για την σήραγγα της Κάρλας προς το Αιγαίο, η οποία ”θα πρέπει να ωριμάσει μελετητικά”.
Νίκος  Βητσόπουλος
Προηγούμενο άρθροΠαναθηναϊκός: Στην Αθήνα για εξετάσεις ο Ομέρ Γιουρτσεβέν
Επόμενο άρθροΗλεκτρικό ρεύμα: Οι τελικές χρεώσεις για τον Σεπτέμβριο μετά την επιδότηση [πίνακας]