Η Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών Βόλου με ανακοίνωσή της τάσσεται υπέρ της μη εκτροπής νερών του Πηνειού προς τη λίμνη Κάρλα και κατ’ επέκταση στον Παγασητικό. Οι γιατροί αναφέρουν χαρακτηριστικά:

”Αμέτρητες χιλιάδες νεκρά ψάρια κατέκλυσαν το λιμάνι και τις κοντινές στο Βόλο παραλίες, εν μέσω Αυγούστου. Υπεύθυνος κανένας. Ανεύθυνο-υπεύθυνοι δυστυχώς πολλοί. Σαν να μην έφτανε αυτό, πληροφορηθήκαμε ότι σε μόνιμη βάση θα γίνει εκτροπή  μολυσμένων υδάτων του ποταμού Πηνειού στη λίμνη Κάρλα και άρα αργά ή γρήγορα στον υδροφόρο ορίζοντα του τόπου μας και δυστυχώς στον Παγασητικό. Η καταστροφή του Βόλου και του Πηλίου είναι λοιπόν εξασφαλισμένη. Ως Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών και Ιατρών των Κέντρων Υγείας του Νομού Μαγνησίας δηλώνουμε απερίφραστα την κατηγορηματική αντίθεση μας στην, μέσω οποιουδήποτε τρόπου, εκτροπή των νερών του Πηνειού ποταμού προς τη λίμνη Κάρλα. Σταματήστε τώρα, πριν να είναι αργά. Είμαστε και θα είμαστε σθεναρά αντίθετοι σε κάθε περαιτέρω προσπάθεια υποβάθμισης του Βόλου και του Πηλίου.
Ο τόπος μας δεν σηκώνει άλλη καταστροφή προγραμματισμένη ή μη. Δηλώνουμε τη στήριξη μας στις κινητοποιήσεις των συμπολιτών μας την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου, 7μμ στον Άγιο Νικόλαο”.

Γιατροί είναι, κάτι…….παραπάνω ξέρουν. Θα εισακουστούν;;;;

Νίκος  Βητσόπουλος

Προηγούμενο άρθροΧοντροκομμένο…….”αστείο”του Αχιλλέα Μπέου με τα νεκρά ψάρια της Κάρλας με τον υφυπουργό Κέλλα να το συνεχίζει!!!
Επόμενο άρθροΠαναθηναϊκός: Στην Αθήνα για εξετάσεις ο Ομέρ Γιουρτσεβέν