Ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Αλέξανδρος Με’ι’κόπουλος, σε δήλωσή του αναφέρει:

”Η κυβέρνηση εξήγγειλε νέες αποζημιώσεις μετά την ρύπανση του Παγασητικού, ενώ γνωρίζει ότι υπάρχουν πολίτες, επαγγελματίες, αγρότες και κτηνοτρόφοι που περιμένουν ακόμα αποζημιώσεις για τις περσινές πυρκαγιές και τις κακοκαιρίες Daniel και Elias.
Ο χρόνος, ο τρόπος και τα κριτήρια καταβολής των αποζημιώσεων στην Μαγνησία είναι ένα ζήτημα που προκαλεί δυσπιστία, παρά ανακούφιση.
Το μεγαλόπνοο σχέδιο ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας προχωρά αργά κι αποσπασματικά, με αλλεπάλληλες εξαγγελίες κι ανακοινώσεις να διαδέχονται προηγούμενες που έμειναν στο κενό.
Η γραφειοκρατία, η έλλειψη συνεννόησης μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων και ο βολικός, ενίοτε, κατακερματισμός αρμοδιοτήτων σε σημείο που τελικά κανένας δεν είναι αρμόδιος, υπερβαίνουν την απόλυτη αναγκαιότητα ανάταξης και επανεκκίνησης μιας περιοχής που ερημώνει και μαραζώνει.
Η Μαγνησία βρίσκεται σε μόνιμη αναμονή αποζημιώσεων και λειτουργεί με παρεμβάσεις προσωρινής αποκατάστασης.
Στον κοινοβουλευτικό έλεγχο που πραγματοποιούμε για την πορεία των εργασιών αποκατάστασης στις κρίσιμες υποδομές και στην οδοποιία, για τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης και την προετοιμασία ενόψει νέων φαινομένων, ακραίων και μη, λαμβάνουμε διαβεβαιώσεις ότι αυτές προχωρούν αλλά με καθυστερήσεις και μετακινούμενα χρονοδιαγράμματα.
Επιμένει η κυβέρνηση να μην επενδύει στην πρόληψη και την, όσο το δυνατόν, καλύτερη προετοιμασία, αλλά να διαχειρίζεται τις κρίσεις όταν αυτές προκύπτουν. Αυτό φάνηκε και στην περίπτωση της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης του Παγασητικού, για την οποία οι ειδικοί είχαν προειδοποιήσει. Ο κρατικός μηχανισμός αδράνησε και οι αρμόδιοι δήλωσαν αναρμόδιοι.
Ο Πρωθυπουργός και οι Υπουργοί απάντησαν και σε αυτή την κρίση, όπως κάθε φορά.
Εξαγγέλλοντας αποζημιώσεις, pass, και καμπάνια τουριστικής προώθησης, ενώ, για να βρεθεί η Μαγνησία στο σημείο που βρισκόταν προ Daniel και να αντιστραφεί η δυσμενής εικόνα που έχει δημιουργηθεί, θα χρειαστούν πολύ περισσότερα”.
Νίκος  Βητσόπουλος
Προηγούμενο άρθροΜιχ. Μιτζικός δήμαρχος Νοτίου Πηλίου: Να μην έρχονται νερά από την Κάρλα και τον Πηνειό στον Παγασητικό
Επόμενο άρθροΖάκυνθος: Νεκρή μετά από τροχαίο η αδερφή του γνωστού Βρετανού πυγμάχου, Κάλουμ Σίμπσον